Tio konstnärer har tolkat söderort. Foto: Läsarbild Erik Annerborn

Utställning om söderort förlängs

Utställningen Performing the Fringe på Konsthall C får förlängd utställningsperiod. Tolkningarna av söderort kommer finnas tillgängliga till och med 14 juni.

  • Publicerad 05:00, 8 maj 2020

Tio internationella konstnärer ställer sedan en tid tillbaka ut sina tolkningar av söderort på Konsthall C. Och nu har man bestämt att utställningen ska få leva kvar lite längre, till och med 14 juni, i konsthallen.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av de historier, tankar och verk som utgör vår nuvarande utställning. Den är helt enkelt för bra för att missa, säger verksamhetsledare Erik Annerborn i ett pressmeddelande.

Tolkningar av söderort ställs ut på Konsthall C

Bänkarna i Hökarängen har inspirerat ett av verken. Foto: Erik Annerborn

Asbjørn Skous skisser från promenaden genom söderort. Foto: Niklas Thim

Under april har konsthallen bara haft helgöppet, men nu kommer men återgå till att hålla öppet torsdag–söndag mellan 12-17. Och man har inte märkt av att coronaviruset ska ha påverkat antalet besökare.

– Vi märker att fler väljer att stanna i sina bostadsområden. Det gör att våra besökssiffror är lika höga, om inte högre, än vanligt. Jag tycker det känns jätteroligt att kunna bidra till kulturutbudet i Hökarängen, särskilt i dessa tider då att resa betraktas som osäkert. Vi följer sanitära riktlinjer, och tillåter endast 15 besökare samtidigt i konsthallen. På det sättet gör vi konstupplevelsen till en relativt säker aktivitet, i dessa tider, säger Erik Annerborn.

Asbjørn Skou har tecknat sina tolkningar direkt på väggen. Foto: Erik Annerborn

Inspirationen fick de under en vandring genom bland annat Hökarängen, Högdalen, Snösätra, Farsta centrum och Magelungen. Foto: Erik Annerborn

Konstnärerna som ställer ut sina verk är Lara Almarcegui, Kipras Dubauskas, Valentina Karga, Flo Kasearu, Michele Matyn, Andrej Polukord, Asbjørn Skou, Urban Fauna Lab, Jon Benjamin Tallerås och Eero Yli-Vakkuri.