Foto: Mitti/ Pressbilder

Triss i heta artister

Iris Viljanen, Frida Hyvönen och Jennie Abrahamsson har alla stått för hypade och hyllade skivor på sistone. Nu står alla på scen i helgen. Dessutom är det ostfestival, spritfestival och triss i filmfestivaler. Här kommer våra helgtips:

  • Publicerad 11:12, 17 feb 2017

Ostfestivalen på Södermalm:

Ostfestivalen samlar svenska producenter från hela landet till en stor avsmakning på Münchenbryggeriet. 30 ostar är med och tävlar om utmärkelsen årets ost och det är ni, publiken, som får vara med och rösta.

Är du rädd för att kliva in i ett sort ostdoftande rum så har vi tips för hur du ska fixa din egen ostfestival hemma också

Är det sprit, snarare än ost du är ute efter rekomenderar vi ett besök på mässan Destilat Sthlm, som går av stapeln på Stockholm Waterfront i helgen. Förutom en massa starka drycker gör bartenders upp med varandra en drinktävling. 


Hästar lär robotar om känslor

Visst låter det konstigt. Men på Orionteaterns scen har en föreställning med robotar, burleskartister och hästar premiär fredag 17 februari. Läs mer om föreställningen här.


Fransmän i Stockholm

Den franska filmfestivalen börjar på riktigt den här helgen. En av filmerna handlar om unga fransmän som hälsar på sin frånvarande pappa i Stockholm. Pappan tar med dem på en promenad i skogen och sen är det klippt…

Vill du läsa mer om februaris filmfestivaler kan du göra det här. 


Jennie Abrahamsson på Södra teatern (och tre konserter till)

Jag vill att det ska låta jävligt mycket, sa Jennie Abrahamsson i vår intervju tidigare i år. Upp till bevis nu på spelningen på Södra teatern.

Spelningen börjar 19.30. Södra teatern ligger på Mosebacke torg.

Samma kväll spelar Frida Hyvönen på Vasateatern 20.00  och Sven-Bertil Taube gör sin grej på Dramaten. 

Nästa dag, på lördag spelar Iris Viljanen på Kulturhuset. 19.30

(Och som grädde på moset släpper Lisa Ekdahl ny skiva idag. Vi har intervjuat henne)