Pernilla Johansson hade användning för sin kampsportkropp. Foto: Veronica Johansson

Thaiboxaren Pernilla fick leta efter sin vinnarskalle

Många år har gått sedan thaiboxningsmästaren Pernilla Johansson lade av. I nya säsongen av SVT:s Mästarnas mästare fick hon söka ordentligt för att hitta tillbaka till superbäst.

  • Publicerad 11:30, 8 mar 2020

Liljeholmsbon Pernilla Johansson tillhör de äldsta deltagarna i det här årets säsong av Mästarnas mästare. Hon har också fött barn och det var många år sedan hon slutade tävla, sedan hon var världsmästare i thaiboxning. Ändå tvekade hon inte när hon blev tillfrågad om att vara med i Mästarnas mästare.

– Det är once in a lifetime! Det var jättekul och ett väldigt fint sätt att knyta ihop karriären på, säger hon.

Svårt att ladda om

I dag ligger Pernillas fokus på att träna blivande kampsportare. Ett fokus som förstärkts nu när hon startat sin egen thaiboxnings- och taekwondoklubb IMPACT i Midsommarkransen. Att det gått ett tag sedan hon tävlade blev hon medveten om under tävlingarna i Mästarnas mästare. Det fysiska var tungt, men funkade. Däremot var hon tvungen att hitta tillbaka till sin gamla vinnarskalle.

– Hur är det man ska ladda, hur tänker man för att vinna och göra sitt yttersta, yttersta för att vara superbäst. Det svåraste var att hitta tillbaka till tävlingen.

Fick visa upp kampsportens superkrafter

Fick du någon användning av din superkraft som kampsportare?

– Jag fick användning av den allsidiga kampsporten ofta. Och jag fick visa att kampsporten är uthållighet, styrka, kondition och bra reflexer.

Ångrade du någon gång att du tackat ja?

– Nej, egentligen inte. Det var en väldigt kul upplevelse. Det var jättekul att träffa alla andra mästare, ta del av deras historier och tävlingar. Banorna var också häftiga.

Kenneth Hansen, Henrik Windstedt, Kim Källström, Jörgen Kruth, Michel Tornéus, Pernilla Johansson, Ida Ingemarsdotter, Frida Hansdotter och Sanna Kallur.

Premiär 8 mars

Den 8 mars sänds första avsnittet i nya säsongen Mästarnas mästare på SVT med programledare Micke Leijnegard. Årets deltagare, utöver Pernilla Johansson, är Michel Tornéus, Sanna Kallur, Josefine Öqvist, Jörgen Kruth, Ida Ingemarsdotter, Kim Källström, Frida Hansdotter, Henrik Windstedt och Kenneth Hansen.

Fakta

Pernilla Johansson

Pernilla Johansson, 44 år, bor i Liljeholmen och driver sin egen thaiboxning- och taekwondoklubb, IMPACT, på Västberga allé i Midsommarkransen.

I taekwondo har hon dubbla VM-brons, två EM-guld, ett EM-silver, två NM-guld och sex SM-guld.

I kick- och thaiboxning har hon VM-guld från WMC, IFMA och WKA, två SM-guld i thaiboxning och ett SM-guld i kickboxning fullkontakt.

Den aktiva karriären avslutades 2008.

Visa merVisa mindre