Hundhoppning och segling är två aktiviteter du kan testa. Foto: Mostphotos

Tälta i stan och träffa kärleksspecialisten

Hundhoppning, kärleksakut, cosplay och segling. Från och med måndag har du verkligen alla möjligheter att fånga dagen: då tar sommarlovsaktiviteterna över Väsby.

  • Publicerad 13:30, 29 jun 2018

Upplevelseveckan drar igång på måndag. Det innebär att kommunen och föreningslivet tillsammans ordnar aktiviteter för alla på sommarlov runt om i Väsby.

Det blir 20 olika aktiviteter för barn i åldern 6 till 15 år mellan 2 till 8 juli i Kairo, Sättra, Runby.

– Vi riktar oss främst till unga i Väsby men har man en kompis eller släkting som bor någon annanstans får de självklart följa med, säger Annie Söderström, arrangör.

En utmaning är att få med de ungdomarna.

– Vi vet att det kan vara svårt att få med elever i sjuan, åttan och nian. Men då har vi bjudit in kamratpostens kurator som ska ge råd om kärlek, känslor och relation.

Det här är några tips på vad du kan hitta hitta. Hela programmet hittar du här på kommunens hemsida.

Tälta vid Runbyskolan

Undrar du hur det känns att sova utomhus? Ta med ditt tält och övernatta med scouterna utanför Runby skola. Du får lära dig om att tälta och göra en eld i naturen. Tillsammans lagar alla deltagare middag utomhus och till kvällen blir det en slags show vid brasan. Du får lära dig om att tälta och göra en eld i naturen. Men exakt vad för show är en överraskning.

Lägret börjar 5 juli klockan 16 och håller på till klockan 10 på fredagsmorgonen. Har du inte möjlighet att få tag att låna ett tält går det att låna.

Besök kärleksakuten

Relationsrådgivaren Fox Foxhage ger råd till tonåringar och nästa tonåring om kärlek och relationer. 3 juli klockan 14-16 i tältet vid Runby sporthall.

Vill du ställa en känslig råga kan du komma när som helst under veckan, innan Kärleksakuten, för att skriva din fråga på en lapp som du lägger i kärlekslådan. Sen kommer din fråga att läsas upp anonymt. Lådan hittar du i tältet vid Runby sporthall.

Träna hundhoppning

Både för dig som redan har testat agility och dig som är nybörjare. Har du ingen egen hund får du låna. 2 till 4 juli i tältet vid Runby sporthall.

Segla

Actionmåleri

Med sopkvastar, grönsaker, pingisbollar och mycket mer ska en jätteduk målas. Den 4 juli mellan 14-16 i tältet vid Runby sporthall.

Testa på segling

Upplands Väsby båtsällskap har tre dagar för dig som vill segla jolle, 6-8 juli. Föranmälan krävs.