Succéserien Störst av allt blir teater i vår

Netflixserien och succéromanen, Störst av allt, som utspelar sig i Djursholm blir nu teater. Spelas på Rival under hela våren med Nour El Refai i huvudrollen.

  • Publicerad 19:00, 27 feb 2020

När Störst av allt hade premiär på Netflix var serien på allas läppar.

Och för de som inte hade läst boken av författaren Malin Persson Giolito satt nog som på nålar till den sista scenen. Hur skulle det gå?

Nu sätts storsuccén som utspelar sig i Djursholm upp som teaterpjäs på Rival. Pjäsen spelas under hela våren.

Störst av allt: Hallå där med författaren Malin Persson Giolito

Nour El Refai spelar Maja i en monolog på Rival. Pressbild: Ida Halling

Nour El Refai i huvudrollen

Huvudrollen, Maja, spelas av Nour El Refai som gör en monolog och precis som i boken utgår helt och hållet från Majas tankar och perspektiv.

– Jag är så otroligt glad att få göra det här! Jag har fightats mot jättefina namn för att få den här rollen och nu är det på riktigt, vi är redan igång och repar och det känns redan som bland det svåraste och roligaste jag gjort, säger Nour El Refai till Rivals hemsida.

Att det blev just Nour El Refai som fick huvudrollen är något som författaren Malin Persson Giolito är extra glad över. Det var hennes förstaval.

Egentligen vill hon bara förstå vad det var som hände

Malin Persson Giolito, författare

– ”Vem talar Maja med?”, undrar många av mina läsare. Och jag har alltid, ända sedan jag började skriva Störst av allt, sett hur Maja står på en teaterscen och blickar ut mot den mörka massa som är hennes publik. Hon kräver att de ska lyssna, hon tror att hon skiter i vad de tycker, men egentligen vill hon bara förstå vad det var som hände, säger Malin Persson Giolito.

Störst av allt har premiär fredagen 28 februari och spelas under hela våren.

Krossad is får kritik i Störst av allt – författaren kontrar