Storvretsfestivalen tillbaka efter pausen

Nästa helg är Storvretsfestivalen tillbaka efter paus förra året. I år kliver tidigare Storvretenbon Kenta Hedlööf in som bokningsansvarig. – Vi hade brist på folk förra året, säger festivalgeneralen Metin Yildiz.

  • Publicerad 05:49, 13 maj 2018

Med start nästa fredag blir det festival i Storvretsparken under dagarna tre. Huvudarrangör är föreningen Aktiv Tumba som arrangerar festivalen för att stärka de positiva krafterna i området. Förra året låg dock festivalen nere.

– Folk kunde inte vara med och hjälpa till. Men i år har vi fått hjälp av Kenta Hedlööf som gör ett fantastiskt jobb, säger Metin Yildiz.

Tidigare Storvretenbo kliver in

Kenta Hedlööf som numera bor i Bremora bodde tidigare i Storvreten. Han tar hand om bokningarna till festivalen.

Kenta Hedlööf sköter bokningarna på festivalen i år. Här en bild från kaféet vid stranden i Skansundet som han driver. Foto: Anders Björklund

– Det är en 6-7 olika band som spelar. Det är allt från trubadurer till hårdrock. Jag har även kontaktat föreningen Unga Vuxna som kommer och informerar. Och badhusen ställer upp med instruktörer för bootcamp-träning och cirkelträning. Det blir också utbildning i hjärt- och lungräddning, säger Kenta Hedlööf.

Tivoli på plats

Festivalen hösten 2015. Foto: Privat.

Ett tivoli finns också på plats, liksom mat och fika, ponnyridning och ansiktsmålning. På både fredag kväll och söndag blir det dj/karaoke.

Metin Yildiz tar hand om organisation och ansökningar till exempelvis kommun och polis. Under själva festivaldagarna behöver föreningen Aktiv Tumba mer folk som hjälper till.

Här på festivalens Facebooksida går det att läsa mer om vad som händer och anmäla intresse för att vara volontär för festivalen, inför arrangemanget eller på festivaldagarna.