Hyllas. Tommy "Tompa Eken" Ekengren tackas på Kägelbanan i mars. Foto: Arkivfoto: Andreas Enbuske

Stjärntätt på hyllningskonsert för Tompa Eken

När punklegendaren Tompa Eken ska hyllas med en heldag på Kägelbanan vill ett 20-tal artister visa sin uppskattning. Biljetterna gick åt på några minuter och heldagen fick bli två utsålda dagar.

  • Publicerad 19:15, 1 feb 2019

Tommy Ekengren, eller Tompa Eken, är känd för sitt engagemang i punkscenen och för sina bullar. Förra året gick han i pension och lämnade gänget på Kafé 44 efter nästan tre decennium.

Tompa Eken lämnar Kafé 44

Nu går ett tjugotal stora artister ihop för att hylla Tompa, tacka för allt han gjort och hjälpa till att dryga ut en pension som inte räcker till. När vi ringer upp är han överväldigad.

– Jag är stum, det är nästan för mycket. Jag har ju jobbat med det här i alla år för att jag varit en musikidiot, och tycker redan att jag är lyckligt lottad som fått göra det.

Biljetterna sålde slut på minuter, och när en heldag utökades med en till sålde den slut lika snabbt. Tompa kommer att vara på plats båda dagarna.

– Det måste jag ju, de som köpt biljetter är folk som jag mött genom åren, och de är lika viktiga som artisterna. Jag kommer att buga mig in i lokalen.

Men det blir inga av Tompas berömda bullar den här gången.

– Jag har fått tydliga instruktioner om att jag inte får göra någonting alls. Så det får någon annan fixa i så fall!

Konsertdagarna

"Tack Tompa Eken" äger rum på Kägelbanan, Södra teatern, den 16 och 17 mars med start klockan 12.00.

Enligt Tompa själv ligger artisterna, med KSM3 i spetsen, bakom initiativet.

Refused, Weeping Willows, Teddybears, Moneybrother, Nomads och Sator är några av artisterna som medverkar.

"Utan Tompa hade inte Sveriges musikscen sett ut som den faktiskt gör och vi är många som är väldigt tacksamma för all hjälp och stöttning vi har fått av Tompa under alla år" kan man läsa i evenemanget

Intäkterna går till Tompa. En del skänks till Kafé 44.

Visa merVisa mindre