Efter nära fem år kastar Ingmari Pagenkemper in handduken. Foto: Mostphotos/Mitt i

Södra teaterns framtid oklar – vd slutar

Södra teaterns framtid ligger i blindo. Teaterns vd och konstnärliga ledare Ingmari Pagenkemper lämnar – för att gå till Cirkus. Samtidigt ska Södran säljas. Vem som tar över är inte spikat.

  • Publicerad 10:10, 9 maj 2018

Ingmari Pagenkemper kom till Södra teatern för nära fem år sedan. Men i höst lämnar hon, för att bli vd på Cirkus och den tillhörande Skandiascenen.

– Jag blev kontaktad och erbjuden den här fantastiska tjänsten att få gå till Stockholms största privata teater, säger hon.

Inget med försäljningen att göra

Hon börjar till hösten och säger att flytten inte beror på den kommande försäljningen av Södra teatern.

– Absolut inte, den här processen kom i gång innan försäljningen. Det har inget med det att göra, säger Ingmari Pagenkemper.

Riksteaterns styrelse har beslutat att sälja fastigheten Södra Teatern för att fokusera på uppdraget att arrangera scenkonst över hela Sverige. Det ingår inte i uppdraget att äga och förvalta fastigheter, menar styrelsen.

Ingmari Pagenkemper slutar i höst. Då har hon varit på Södra teatern i fem år. Foto: Sara Kroon

Oklar framtid

Vad som kommer att hända nu med Södra teatern är inte spikat.

Sista dag för köpare att lägga bud på fastigheten Södra Teatern var den 25 april. Riksteaterns styrelse ska fatta beslut om vem som tar över teatern den 21 maj. 

Ingmari säger att hon kommer att sakna Södran – och framförallt alla medarbetare. Under sina fem år är hon mest stolt över att teatern har blivit vinstdrivande utan att tappa innehåll.

– Att vi stått för det vi alltid stått för. Att bjuda på gränsöverskridande scenkonst och musik. Vi välkomnar alla som välkomnar alla. Det är även något som jag vill ta med mig till Cirkus, säger Ingmari Pagenkemper.

Punkrockarna i Wrong band möttes på Tinder

Nöje "Efter första dejten så frågade jag om han ville starta band" Wrong band bildades i höstas men har redan hunnit få flera tusen följare i sociala medier. Nu är det dessutom dags för punkrockbandet, som till hälften har sina rötter i Sollentuna, att släppa sin...onsdag 13/1 10:32

Mello nästa för Julia Alfrida

Nöje Melodifestivalen. Täbybon från Åkersberga ser fram emot att ställas mot veteranerna Trots pandemin har Julia Alfrida, 25, haft ett hyfsat år. Färre spelningar, men hon har gjort ny musik. Dessutom ser hon fram emot att delta i Melodifestivalen nästa år.fredag 18/12 11:10

Giacometti på Moderna museet

Nöje Ny utställning öppnar i dag I dag, fredag, öppnar en Giacometti-utställning på Moderna museet med ett hundratal inlånade skulpturer och målningar.lördag 10/10 5:30