Söderortsrapparen ALX är här för att stanna

Söderorts-rapparen ALX släpper sin debut-ep ”Världen ur baksätet” i veckan. – Det är backseat music, något man vill rulla med i bilen, säger Aleksej Melnik.

  • Publicerad 15:40, 28 maj 2018

Det har varit tyst från söderortsrapparen ALX ett tag. Men nyligen släpptes singeln ”Colombiansk slips” och i fredags släpptes debut-ep:n ”Världen från baksätet”.

– Den handlar mycket om frestelser, om saker som försöker distrahera dig. Det var en låt som jag skrev i stunden, det var vad jag kände då. Men det är också ett statement att jag är tillbaka, jag är här för att stanna, säger Aleksej Melnik.

Titeln Colombiansk slips är också namnet på en brutal avrättningsmetod.

– Den handlar inte om det, men när en låt är fet säger man ”den är mord” och det är ett namn som symboliserar det. Dessutom är soundet sydamerikanskt.

Sedan i somras har Aleksej Melnik ägnat sig åt att skriva och spela in låtar.

Släpper debut-EP

– Jag har länge velat göra något sammanhållet, visa mig som artist, vem jag är musikaliskt. Det kommer inte fram på samma sätt när du bara släpper singlar. Så jag ville fokusera på att skriva låtar och visa vem jag är, säger Aleksej Melnik och fortsätter:

– Allting har fallit på plats som det ska, pusselbit för pusselbit. Det var rörigt under en viss period, men allting faller på plats till slut.

Debut-EP:n ”Världen ur baksätet” släpps på fredag.

– Jag försöker sätta lyssnaren i den bildliga miljön, vi kallar soundet backseat music, något man vill rulla med i bilen. Det är också en metafor för livets resa; att vara en passagerare i livet och ha sina egna visioner och bygga sin egen värld. Vi är independent och släpper allt under eget bolag.

Om ni är independent och bestämmer själva skulle man kunna tänka sig att perspektivet var från förarsätet?

– Jo, kanske. Men jag har inget körkort, haha.