Chris Thurgesson är bryggmästare i Sjöstan. Foto: Mostphotos

Söderbryggeri gör öl av avloppsvatten

En bira bryggd på renat avlopppsvatten. Nu lanserar Söderbryggeriet sin ”skitgoda” produkt tillsammans med Svenska Miljöinstitutet.

  • Publicerad 11:03, 23 maj 2018

Bryggeriet kallar det Sveriges första öl, bryggd på renat avloppsvatten. Pilsnern har tagits fram tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet, som ligger granne med Nya Carnegiebryggeriet i Sjöstan. 

Vattnet som används till biran kommer från reningsverket i Sjöstan, Hammarby Sjöstadsverk, och renas så att det bli lika rent som vanligt kranvatten.

Skillnad mot vanligt vatten

Det vanliga kranvattnet i Stockholm tas från Mälaren, så skillnaden här är att man hoppar över ett steg och renar vattnet direkt från avloppsvatten till drickbart vatten.

Ölet, som heter Pure:st, lanseras på fredag på bryggeriet och kommer även säljas på Systembolaget senare i sommar, från den 2 juli.

Chris Thurgesson är bryggmästare i Sjöstan. Foto: Pressbild

Giacometti på Moderna museet

Nöje Ny utställning öppnar i dag I dag, fredag, öppnar en Giacometti-utställning på Moderna museet med ett hundratal inlånade skulpturer och målningar.lördag 10/10 5:30

Familj i Helenelund slåss om att bli den starkaste i Sverige

Nöje Sju familjer gör upp i nya SVT-satsningen ”Sveriges starkaste familj”. En av dem är familjen Flores från Helenelund. Från den 6 september kan du se dem möta fysiska utmaningar och mentala prövningar...torsdag 27/8 11:22

Ella tog sig till kvalveckan i Idol – vill sjunga på svenska

Nöje Ella Hedström från Täby är en av 11 stockholmare som gått vidare till kvalveckan i Idol. Nu hoppas hon på att charma juryn och svenska folket med egna versioner av svenska sånger. onsdag 26/8 11:30