Se spexiga utspringet på Södra Latin

Det har blivit en tradition att göra det lilla extra när studenttreorna springer ut på Södra Latin. I år bjöds på allt i från koreograferad dans till konfettibomber och badbollar.

  • Publicerad 14:16, 8 jun 2018

Strålande sol, blå himmel och en hel skolgård fylld av förväntansfulla föräldrar, släkt och vänner. Det kunde knappast vara bättre förutsättningar när treorna på Södra Latin tog studenten på fredagen.

De senaste årens tradition är att treorna i dansklassen gör något extra innan de rusar ner för trappan på den stora, röda tegelbyggnaden och ut till friheten.

Alla klasser gjorde något extra

Men i år höll alla de elva avgångsklasserna traditionen vid liv. Samtliga klasser gjorde något spexigt, bjöd på dans, guldregn, en liten sketch eller koreograferade rörelser.

– Nämen, till och med natureleverna har konfetti och dans, sammanfattade en mamma bredvid Mitt i:s reporter utspringet.

En av dem som sprang ut var Amanda Haglind, 19, från klassen HU15B.

– Det känns lite overkligt, men jättekul. Ikväll blir det hemma fest i Bromma. Och sedan ska jag festa vidare hela helgen.

Amanda säger att hon var skoltrött, och att det därför nu ska bli skönt att jobba som receptionist och servitris istället för att sitta bakom skolbänken.

– Men jag kommer att sakna alla bra lärare. Och kompisarna såklart.

Giacometti på Moderna museet

Nöje Ny utställning öppnar i dag I dag, fredag, öppnar en Giacometti-utställning på Moderna museet med ett hundratal inlånade skulpturer och målningar.lördag 10/10 5:30

Familj i Helenelund slåss om att bli den starkaste i Sverige

Nöje Sju familjer gör upp i nya SVT-satsningen ”Sveriges starkaste familj”. En av dem är familjen Flores från Helenelund. Från den 6 september kan du se dem möta fysiska utmaningar och mentala prövningar...torsdag 27/8 11:22

Ella tog sig till kvalveckan i Idol – vill sjunga på svenska

Nöje Ella Hedström från Täby är en av 11 stockholmare som gått vidare till kvalveckan i Idol. Nu hoppas hon på att charma juryn och svenska folket med egna versioner av svenska sånger. onsdag 26/8 11:30

Stockholmsmässan arrangerar drive in-bio

Nöje Helgen 18-20 september förvandlas Stockholmsmässans parkering till en drive in-bio. – Att erbjuda kvalitetsfilm och popcorn i utomhusmiljö känns extra bra att göra i dessa tider, säger Jessie Ross...torsdag 20/8 12:00