Alva Lindgren, Lleucu Young, Tiana Salmon och Amie Parfitt sjunger i High15. Foto: Läsarbild Emma Svensson

Sätratjej fick skivkontrakt – släpper singel

Skivkontrakt, spelning i SVT:s Sommarlov och förband till Marcus & Martinus. 15-åriga Sätratjejen Tiana Salmon har fullt upp med artistkarriären.

  • Publicerad 15:31, 27 jun 2018

Minns ni gruppen High15 från TV4:s Talang våren 2017? De fyra tonårstjejerna fick juryn att jubla och gick till semifinal. Där blev det en fjärdeplats – och en ny resa började.

– När vi kom med i Talang fick vi skriva på ett avtal om att sluta kontrakt med ett skivbolag, om bolaget skulle vilja det. Det ville Sony och det blev vi jätteglada för, säger 15-åriga Sätratjejen Tiana Salmon.

Hon är en av fyra sångerskor i High15 – en grupp som varvar pop med r’nb. I början av sommaren släppte de sin första singel, ”Adios”. Imorgon ger de ut sin nästa låt, ”When we were kids”.

– Det kanske var ganska nyss vi var barn, men man ändrar sig väldigt mycket på bara några få år. När jag var tio tänkte jag inte alls på samma sätt om världen som nu när jag är 15. Det är väldigt mycket jag är mer medveten om, säger Tiana Salmon om låtens titel.

Tjejerna har skrivit delar av låten själva, andra har en person på skivbolaget skrivit.

Trots att alla i gruppen är 15–16 år gamla och går i skolan har de lagt ner mycket tid på musiken, under året som gått.

– Vi har arbetat med singlarna, uppträtt en del, jobbat mycket i studio och pratat med skivbolaget om framtiden, berättar Tiana.

Och det händer mycket redan inom den närmsta framtiden:

På fredag morgon syns tjejerna i SVT:s ”Sommarlov”, där de framför sina nya låtar. Kvällen innan är de förband till Marcus & Martinus, vid en spelning i Borlänge. Tiana Salmon beundrar killarna, även om de inte gör hennes favoritmusik.

– Det är så coolt att de har kört sin grej hela vägen ut. De är där vi vill vara, så det är jättekul att få vara förband till dem!

Fakta

Stage Academy bildade gruppen

High15 bildades 2015, vid artistutbildningen Stage Academy. Alva Lindgren,  lleucu Young och Amie Parfitt var med redan fån början.

Tiana Salmon kom i kontakt med Stage Academy vid en open stage i Skärholmen centrum hösten 2015. Hon klev upp på scenen och gjorde ett framträdande. Sommaren 2016 fick hon frågan om hon ville vara med i High15 – och sa ja.

Tiana Salmon går Kulturama i Hammarby sjöstad, där hon börjar i 9:an i höst.

 

Visa merVisa mindre