Nu är det dags för tittarna att få se stjärnornas tid på Lejondals slott i Upplands-Bro på SVT. Foto: Läsarbild Janne Danielsson / SVT

Så var sommarens inspelning av Stjärnorna på slottet i Bro

”Vad var det som hände på Lejondals slott förra veckan?”, frågade vi oss i juli. Personalen fick inte säga ett pip och allmänheten var inte välkommen. I stället flyttade bland andra Pernilla Wahlgren och Björn Kjellman in. Det visade sig sedan att det var ”Stjärnorna på slottet” som spelades in.

  • Publicerad 10:05, 27 dec 2019

Det var i juli som den som ville ta en tur till Lejondals slott möttes av stängda grindar. ”Filminspelning pågår” stod det på en skylt. Ingen ur slottets personal fick berätta något om vad som pågick innanför väggarna.

– Det var väldigt hemligt alltihop, sa Camilla Bring, hotelldirektör på slottet till Mitt i då vi pratade med henne om vad som egentligen föregick.

Celebra nattgäster

Det var SVT:s folkkära program Stjärnorna på slottet som kom på besök. I en vecka övernattade skådespelarna Björn Kjellman, Dragan Mrsic och Julia Dufvenius, artisten Pernilla Wahlgren, samt komikern Måns Möller.

– Vi blev jätteglada när vi fick frågan från SVT. De hörde av sig innan jul någon gång och vi var fyra slott som var på tal. Vi tackade ja direkt, berättade Camilla Bring.

Efter att avtalet var klart mellan Lejondal och SVT började hemlighetsmakeriet. Det var bara tre personer som fick vetskap om inspelningen. Inte ens huvudpersonerna själva visste vart de skulle förrän första inspelningsdagen.

– Personalen fick inte veta någonting, utom de som skulle jobba just den veckan.

”De vände upp och ner på hela slottet”

Men det var inte bara stjärnorna som flyttade in. En tv-inspelning för också med sig en mängd medarbetare och utrustning.

– Utmaningen var att de vände upp och ner på hela slottet. De bytte ut möbler och tejpade för fönster, berättade hotelldirektören.

Tv-teamet tog med egen inredning, fyllde ett helt rum med rekvisita och placerade ut egna kuddar och lampor. Men trots röran var Camilla Bring mycket nöjd med SVT:s besök.

– De lämnade det snyggt och städat efter sig. Vi fick själva möblera tillbaka allting, men det var bestämt sedan innan enligt avtalet.

Vad har ni fått för reaktioner och frågor från folk under veckan då det varit stängt?

– Inte så mycket frågor faktiskt. Det var en liten flicka som lämnade en liten ballongananas vid grinden med en lapp till Pernilla Wahlgren, som gillar ananaser. Pernilla blev jätteglad och la upp det på Instagram.

Vad har ni fått för reaktioner från stjärnorna?

– När de kom hit frågade Pernilla om de verkligen skulle bo där helt själva. Vi svarade att ”ja, det är abonnerat bara för er”. Då tyckte hon det lät jättelyxigt.

Vad har SVT betalat för att abonnera slottet?

– Jag kan inte berätta hur avtalet såg ut.

Vad skulle det kosta för mig om jag ville bo där själv i en vecka?

– Vi behöver i alla fall 100 000 kronor per dygn. Så, 700 000 kronor då.

Men du kan inte säga ifall det var det SVT betalade?

– Nej. Men vi går definitivt inte back på det här. De betalar för sig, men vi bjuder på en hel del också, sa Camilla Bring.

En vecka med sprängningar längs Kockbackavägen

Kommunen bygger gång- och cykelväg. Under nästa vecka så kommer det sprängas längs med Kockbackavägen med anledning av kommunens gång- och cykelvägsbygge. Det hela påbörjas på måndag och pågår till fredag.fredag 16/4 17:40

Spridningen av covid minskar i Upplands-Bro

✔ Och så många har fått vaccinet. Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro minskade under den senaste veckan. Samtidigt redovisas att 13 procent av kommunens invånare fått minst en dos av vaccinet.fredag 16/4 10:29