På fredag kan du prova skridskosporter gratis på Östermalms IP. Foto: Mostphotos

Så roar du dig billigt under fattiga januari

Att kassan tryter är ingen orsak att sitta hemma och ha tråkigt. Här guidar vi till en rad nöjen som inte spräcker din budget den närmsta månaden.

  • Publicerad 16:44, 4 jan 2017

Sjung karaoke för 30 spänn: Känner du ett behov av att rappa till dina favoritartisters låtar? Eller vill du bara dansa? Årets fattigaste månad till ära har Södra Teaterns Hip Hop Karaoke rea på entrépriserna som halveras till 30 kronor för de gäster som anländer mellan klockan 21 och 22. När: 13 januari, klockan 21-02. Var: Mosebacke torg 1

 

Gå på museum – helt gratis: Massa statliga museer håller fortsatt öppet med fritt inträde under 2017. Det är en självklarhet för många men kanske inte för alla. Spana in listan över stans gratismuseer som våra kompisar på Allt om Stockholm har satt ihop.

 

Drick öl utan att det kostar skjortan: Visst det är förstås billigare att dricka sin öl innanför hemmets fyra väggar, men ibland vill man ändå gå på lokal och då finns det faktiskt en rad billiga hak att välja mellan. Vilka undrar du, Sunkpatrullen på Mitt i har både listat och testat en rad sådana här.

 

Billig teater på tisdagar: Under januari månad blir det billigare att gå på teater på tisdagar. Bokar du en tisdagsföreställning på Dramaten betalar du bara halva ordinarie biljettpriset. Spana in utbudet här.

 

Gå på guidad tur: Att turista i sin egen stad är ett underskattat nöje, särskilt när du kan insupa kunskap om stadens historia helt gratis. Free Tour Stockholm erbjuder guidade turer till fots där du oavsett budget ska kunna hänga med.

 

Skridskons dag: På fredag kan ni prova på olika skridskosporter, grilla korv och se på isshow med bland annat Sveriges bästa teamåkare i konståkning Team Surprise på Östermalms IP. Framåt kvällen blir det dessutom skridskodisco. Helt gratis. Det enda som behövs är en hjälm. Mer info hittar ni härNär: 6 januari, klockan 12.00-18.30. Var: Fiskartorpsvägen 2

 

Gratis stand up-show på Big Ben:  De senaste fjorton åren har gratis standup kunnat hittas på Söder. Varje tisdag, torsdag och söndag arrangeras nämligen en standup-show på klubben Big Ben Pub med såväl nya som etablerade komiker. Restaurangen i källaren öppnar klockan 19.00 och showen börjar klockan 20.00 (men ett tips är att vara där i god tid) på Folkungagatan 97 och entrén är fri.