Christoffer Röstlund. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Polisen, låt Södran boka pundare om de vill!

Lagens långa arm ska inte sträcka sig in i kulturen. Reporter Röstlund sågar stenhårt Stockholmspolisens åsikter om vilka artister Södra teatern ska eller inte ska boka.

  • Publicerad 12:00, 15 jan 2018

Först kvinnohatande hårdrockare, sedan knarkkaos med hiphopare; ja, Södra teatern hade det tufft förra veckan. De lyckades tajma in två konserter tätt inpå varandra som båda gav dålig PR. Så kan det bli ibland och ledningen har krishanterat bra.

Märkligare är polisens reaktion, som hittills helt flugit under radarn för landets tyckare och tänkare. Efter torsdagens konsert med rapparna ODZ, som då alltså ledde till en massiv insats av knarksnutar som haffade kids till höger och vänster, sa Annika Ljung från Södermalmspolisens narkotikagrupp så här till oss på StockholmDirekt:

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag tycker inte Kägelbanan (en av Södra teaterns scener) ska boka sådana här typer av spelningar. Vi vet sedan tidigare erfarenheter vid liknande konserter att det har lockat till sig sådan här publik.

En polis uttalar sig alltså å tjänstens vägnar om vilka artister en fri kulturaktör ska eller inte ska boka. Det kan väl ändå inte höra till kärnverksamheten för statens våldsmonopol, att tycka till om rock och rap? Eller spekulera i vilken publik som vilken artist drar?

Södran bokar vad de vill, burdusa black metal-sexister såväl som självutnämnda pundare. Det ska polisen ge blanka fan i att ha åsikter om.

LÄS ÄVEN Södran tar avstånd från kvinnohatande hårdrockare

LÄS ÄVEN Knarkkaos på Södra teatern under konsert