Redaktionen tipsar: Tre kul grejer i veckan

Håkan Hellström-covers i det fria, Erik Lundin på literaturfestival och mode vernissage.

  • Publicerad 13:06, 13 jun 2016

1. Picnic med indiekör I kväll bjuder Stockholms indiekör in till säsongens sista konsert som arrangeras i Ivar Los park. Ta med dig en filt, en picknickkorg och ditt kompisgäng så står indiekören, med sina sopraner, altar, tenorer och basar, för musiken. Kören, som bildades hösten 2013, består av ett 40-tal medlemmar. Njut av utsikten över Riddarfjärden till körtolkningar av artister som Håkan Hellström, Beyoncé, Maud Lindström, Hökartorget, Lucius och eventuellt lite Little Jinder.

Dra till Ivar Los park klockan 19.00, eller tidigare, och avsluta din tisdag med sång.

2. Litteraturfest med rap I kväll, tisdag, har det blivit dags för klubb 10TALs årliga litteraturfest på Scalateatern i Stockholm. Utgivningen av Jonas Grens nya diktsamling Antropocen – Dikt för en ny epok firas med läsningar och samtal och författaren Bodil Malmsten hyllas av en samling poeter och musiker, som rapparen Erik Lundin, inspirerade av hennes skrivande.

Plats: Wallingatan 34, 100 kr i entré. Tid: 19.00.

3. Modevernissage med konst På torsdag har Beckmansstudenter vernissage på Kulturhuset. Material, mönster och nya formuttryck inom modedesign präglar utställningen som pågår mellan den 16 juni och 4 september. Även studenter från Handarbetets Vänner och Konstfack deltar och JUNI bjuder på en inblick i nytt finskt herrmode. Modedoktorn Philip Warkander funderar kring modets förgänglighet.

Plats: Galleri 5, Kulturhuset. Tid: 17.00–19.00.