Ram från Fruängen tävlar om en miljon i TV4

Ram Manalo Cornejo från Fruängen trodde att han skulle vara med och överraska sin vän och kollega Alexandra Tecle. I stället blev de båda överraskade av ett tv-team som berättade att de skulle vara med och tävla i TV4:s program Drömpyramiden.

  • Publicerad 09:00, 4 sep 2018

Ram Manalo Cornejo fick ett telefonsamtal från en kollega förra veckan.

– Han sa att han höll på att styra upp en överraskning för vår kollega Alexandra Tecle som slutade i fredags och att jag måste hjälpa till att få henne till Bredängshallen, berättar Ram Manalo Cornejo.

Sagt och gjort. Men när de kom dit väntade ett tv-team från TV4 som meddelade att Ram och Alexandra kommit med i höstens säsong av Drömpyramiden. Där ska de svara på frågor på tid tillsammans och har chans att vinna priser för en miljon kronor.

– Jag blev verkligen chockad, men det var kul, säger Ram Manalo Cornejo om överraskningen.

”Verkligen utanför vår comfort zone”

Tidigare i år blev han uppringd av produktionen bakom Drömpyramiden som gärna ville ha med honom.

– Jag sa direkt att jag ville tävla med Alexandra.

Alexandra Tecle och Ram Manalo Cornejo blev överraskade och glada när de fick veta att de ska vara med i Drömpyramiden. Foto: Lena Gärdin

De intervjuades och provfilmades. Sedan hörde de ingenting, förrän i förra veckan när de överraskades i Bredängshallen.

– Det ska bli riktigt kul att vara med. Det är verkligen utanför vår comfort zone, men jag är väldigt taggad och peppad på att testa något nytt.

Ordförande för basketföreningen KFUM JKS

Det är dessutom första gången han är med på tv.

– Ja, faktiskt. Det är nervöst, men jag är ändå peppad.

Ram Manalo Cornejo är ordförande för basketföreningen KFUM JKS och har tidigare varit projektledare för Mitt 127. Om han och Alexandra Tecle vinner stort vill han gärna fira tillsammans med kollegorna och medlemmarna i KFUM JKS.

– Det är där vi har växt upp och fick chans att växa som människor och kollegor. Det skulle vara vårt sätt att ge tillbaks.

Fakta

Vinsterna är skräddarsydda

Drömpyramiden sänds in TV4, med start den 9 november. Det är programmets tredje säsong.

Programledare är Richard Sjöberg.

Postkodlotteriet står för vinsterna, som är skräddarsydda efter de tävlandes drömmar.

Tävlingsparen tävlar inte mot varandra. De tävlar mot tiden, i varsitt avsnitt. På 90 sekunder ska de svara på frågor, som ger dem chansen att vinna vinster för totalt en miljon kronor. Vinsterna ligger gömda i containrar formade som en pyramid.

Källa: Postkodlotteriet
Visa merVisa mindre