Wrong Band. Andy Rockson, John Sempill, Jesse Leroy och Hannah Armstrong. Foto: Wrong band

Punkrockarna i Wrong band möttes på Tinder

Wrong band bildades i höstas men har redan hunnit få flera tusen följare i sociala medier. Nu är det dessutom dags för punkrockbandet, som till hälften har sina rötter i Sollentuna, att släppa sin första singel ”Roadtrip”.

  • Publicerad 10:32, 13 jan 2021

Allt började när kompisarna Hannah Armstrong (bas) och Jesse Leroy (sång) började prata om att starta upp ett nytt musikprojekt. Några dagar senare träffade Hannah bandets blivande gitarrist Andy Rockson på Tinder. 

– Vi svepte båda höger och efter första dejten så frågade jag om han ville starta band med mig och Jesse, säger Hannah och skrattar.

Andy hade i sin tur precis lärt känna trummisen John Sempill i ett annat projekt och frågade om han kunde tänka sig att hoppa in bakom trummorna, vilket han ville.

John bor i Sollentuna och Andy är uppvuxen i kommunen, medan Hannah och Jesse båda bor söder om stan.

Bilfärd blev startskottet

Någon vecka efter att Andy och Hannah först träffats skulle han ner till Göteborg. Det skulle även Hannah och Jesse, så tjejerna liftade med Andy. Under bilfärden blev Jesse och Andy snabbt bra vänner och alla tre satt och skrålade med i låtarna hela vägen fram till Göteborg, berättar Andy.

– När jag kom hem skrev jag en låt om resan, den bara flög ur mig, säger han.

Andy skickade låten till tjejerna som var kvar i Göteborg och Jesse blev så inspirerad att hon skrev text och sångmelodin till “Roadtrip” samma dag.

Nu släpps alltså singeln ”Roadtrip”, på torsdag den 14 januari. Hanna Armstrong beskriver den som lika delar punk och rock, och med ett enkelt budskap:

– Ge dig av, lev ditt liv och ta ingen skit! säger Hannah.

Wrong band

Medlemmar: Andy Rockson (gitarr), John Sempill (truppor), Jesse Leroy (sång) och Hannah Armstrong (bas).

Första singel: ”Roadtrip”, släpps den 14 januari.

Webbsida: wrongbandofficial.com och bandet har även Facebook-sida och Instagramkonto.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så mycket mer vabbade föräldrarna 2020

Nyheter Ökning i alla länets kommuner Vabbandet, det vill säga vård av sjukt barn, ökade i alla kommuner i Stockholms län förra året. Ökningen i Sollentuna var dock klart mindre än snittet i länet.torsdag 28/1 12:15

Pendeltågen punktligare än någonsin 2020

Nyheter Inte enbart pandemin som ligger bakom Pendeltågen i Stockholm slog rekord i punktlighet i fjol. Över helåret kom 96 procent av tågen fram i tid.torsdag 28/1 10:20

Åtal: Unga män hotade att hugga av rånoffers fingrar med machete

Nyheter Ungdomsgäng misstänks för brutala rån vid pendelstationerna För drygt ett år sedan svepte en våg av råa personrån över Sollentuna. Offren var ensamma män, som ofta angreps i närheten av någon pendeltågsstation. Nu åtalas fyra unga män misstänkta för att ha...torsdag 28/1 5:40