Wrong Band. Andy Rockson, John Sempill, Jesse Leroy och Hannah Armstrong. Foto: Wrong band

Punkrockarna i Wrong band möttes på Tinder

Wrong band bildades i höstas men har redan hunnit få flera tusen följare i sociala medier. Nu är det dessutom dags för punkrockbandet, som till hälften har sina rötter i Sollentuna, att släppa sin första singel ”Roadtrip”.

  • Publicerad 10:32, 13 jan 2021

Allt började när kompisarna Hannah Armstrong (bas) och Jesse Leroy (sång) började prata om att starta upp ett nytt musikprojekt. Några dagar senare träffade Hannah bandets blivande gitarrist Andy Rockson på Tinder. 

– Vi svepte båda höger och efter första dejten så frågade jag om han ville starta band med mig och Jesse, säger Hannah och skrattar.

Andy hade i sin tur precis lärt känna trummisen John Sempill i ett annat projekt och frågade om han kunde tänka sig att hoppa in bakom trummorna, vilket han ville.

John bor i Sollentuna och Andy är uppvuxen i kommunen, medan Hannah och Jesse båda bor söder om stan.

Bilfärd blev startskottet

Någon vecka efter att Andy och Hannah först träffats skulle han ner till Göteborg. Det skulle även Hannah och Jesse, så tjejerna liftade med Andy. Under bilfärden blev Jesse och Andy snabbt bra vänner och alla tre satt och skrålade med i låtarna hela vägen fram till Göteborg, berättar Andy.

– När jag kom hem skrev jag en låt om resan, den bara flög ur mig, säger han.

Andy skickade låten till tjejerna som var kvar i Göteborg och Jesse blev så inspirerad att hon skrev text och sångmelodin till “Roadtrip” samma dag.

Nu släpps alltså singeln ”Roadtrip”, på torsdag den 14 januari. Hanna Armstrong beskriver den som lika delar punk och rock, och med ett enkelt budskap:

– Ge dig av, lev ditt liv och ta ingen skit! säger Hannah.

Wrong band

Medlemmar: Andy Rockson (gitarr), John Sempill (truppor), Jesse Leroy (sång) och Hannah Armstrong (bas).

Första singel: ”Roadtrip”, släpps den 14 januari.

Webbsida: wrongbandofficial.com och bandet har även Facebook-sida och Instagramkonto.

Visa merVisa mindre

Tvärbanans nya sträcka dröjer – trots tidigare besked

Nyheter SL självkritiskt: "Borde satt starten till tidig vår" I januari var SL:s besked "om en vecka eller så". Nu är det april och ännu har ingen invigning av tvärbanestationerna Bromma flygplats och Bromma Blocks ägt rum.fredag 9/4 16:26

Efter corona-stoppet: Första semin spelas på lördag

Nyheter Nytt slutspelsschema är klart för Sollentuna VK I morgon lördag spelas den uppskjutna första semifinalen mellan Hylte/Halmstad och Sollentuna VK i Halmstad. Därefter är Sollentuna spelort i match 2 på måndag och i en eventuell match 3 på onsdag.fredag 9/4 13:03