Postkod 163 blir internationell med Cherrie

Cherries låt 163 – för evigt, har blivit en internationell succé. Den har även nått hela vägen till superartisten Rhiannas öra. – Det känns fett att människor från hela världen rappar 163, säger Cherrie i en intervju, med Nöjesguiden.

  • Publicerad 12:25, 7 nov 2017

På bara ett par veckor fick musikvideon till låten 163 – för evigt, som spelades in i Tensta,  över en miljon visningar på Youtube.

Låten gör artisen Cherrie från Rinkeby, tillsammans med rapparen Z.E. Det är den första på egna bolaget Araweelo och hon förklarar att det är en hyllning till Västerort.

– Jag är jättetacksam över spridningen som låten fått. Den är egentligen en streetsingel som inte är med på kommande album. Låten var för mig ett försök att peppa och göra något positivt, eftersom det har hänt mycket tråkigheter i våra områden, säger hon i en poddintervju med Nöjesguiden.

”Det känns fett att människor från hela världen rappar 163”

Förutom att låten blivit en viral succé, och där även uppmärksammats av sångerskan Rhianna, så har den också spelats på radio i Kanada och under november månad kommer Cherrie att befinna sig i USA där hon har flera spelningar.
– Det känns fett att människor från hela världen rappar 163.

Vill peppa och göra något positivt

Cherrie är en stor förebild för många ungdomar och har nyligen avslutat projektet ”Third culture kids”. Tillsammans med rapparen Erik Lundin har hon åkt ut till svenska förorter och pratat om identitet.
Cherrie berättar att budskapet i låten är att inspirera unga från orten, att oavsett varifrån man kommer så kan man lyckats. Och det sjunger hon om i 163- för evigt:
”Om jag lyckas då vi alla kan”
 https://mitti.se/nyheter/cherrie-reste-sig-fran-botten/