Popgruppen Noice uppträder i Gustavsberg

Den som minns ”Bedårande barn” och ”Ut i natten” kan förbereda sig på ett kärt återseende när popgruppen Noice är tillbaka i Gustavsberg.

  • Publicerad 16:07, 25 aug 2017

På lördag spelar bandet igen när de går upp på O’learys scen. Två av originalmedlemmarna är med och spelar, Peo Thyrén och Robert Klasen.
– Det här är andra gången sedan ett år tillbaka som vi är i Gustavsberg och förra gången var det fullt ös. Vi är back to basic kan man säga, säger Robert Klasen, som nu är Huddingebo.
Hur är det att vara tillbaka i Gustavsberg?
– Det är bara kul. Det är som att backa bandet 35 år. Man känner igen gamla kompisar och fans och de tar med sina barn så det är en blandad mix av både äldre och yngre. Det är som ett ekorrhjul och jag tycker att det är klockrent, säger Robert Klasen.

Gjorde succé över en natt

Popbandet Noice var lika heta som Gyllene Tider i början av 80-talet. Medlemmarna, alla uppvuxna i Gustavsberg, slog igenom stort som 14-åringar och tog snabbt Sverige med storm över en natt med låtar som ”En kväll i T-banan” och ”Ut i natten”.

”Det var inga nyktra tillställningar direkt när vi var ute och spelade”

Turnébussen väntade vid skolan

Peo Thyrén har tidigare berättat hur det var för killarna att slå igenom. Varje eftermiddag väntade turnébussen utanför skolan i Gustavsberg så att Hasse Carlsson, Freddie Hansson, Peo Thyrén och Robert Klasen snabbt kunde ge sig i väg till kvällens spelning. Samtidigt började några av grabbarna festa ordentligt.
– Det kom stegvis. Flera började röka brass och dricka en hel del. Det var inga nyktra tillställningar direkt när vi var ute och spelade. Efter ett tag gick vissa vidare och började med amfetamin och tyngre droger, berättar Peo Thyrén för aftonbladet.

Två av medlemmarna i Noice, Freddie Hansson och Hasse Carlsson dog i unga år, till följd av narkotikamissbruk.