För att spela Pokémon Go behövs bara en smartphone. Foto: Mostphotos

Pokémon Go-event ska locka 400 personer

Det omåttligt populära spelet Pokémon Go, som slog igenom förra sommaren, firar ett år. I Chicago anordnas Pokémon Go Fest, en stor festival för spelare. Samtidigt håller entusiaster världen om parallella evenemang – ett av dem sker i helgen vid Karolinska institutet. Arrangörerna räknar med hundratals besökare.

  • Publicerad 16:25, 20 jul 2017

På lördag förväntas hundratals Pokémon Go-spelare flockas kring Karolinska institutet i Solna. Evenemanget arrangeras av en grupp Pokémonspelare i Solna-Sundbyberg och fungerar parallellt med en festival, Pokémon Go Fest, som hålls i Chicago i helgen för att fira att spelet funnits i ett år.

Pokémon Go är ett globalt spel, och på lördag bjuds spelare världen över in för att spela tillsammans med de som deltar på festivalen i Chicago. Ju fler som spelar samtidigt, desto större chans är det att nya utmaningar och belöningar låses upp i spelet. Därför hoppas Solnas Pokémon Go-spelare att så många som möjligt ska komma och delta.

– Vid Karolinska Östra finns dessutom sex Pokéstops väldigt tätt tillsammans, säger Johan Bohlin som är en av arrangörerna bakom evenemanget i Solna.

Samarbete mellan spelare världen över

Spelet spelas i realtid, och genom att samarbeta och lägga ut virtuella lockbeten kan spelare locka Pokémon till en speciell plats – i detta fall till Karolinska institutet. Det gör att spelare kan få många fördelar genom att träffas och spela tillsammans. På lördag finns dessutom möjligheten att få bonusar genom samspelet med festivalen i Chicago, något som gör att arrangörerna tror att så många som tre-fyra hundra spelare kan komma till Karolinska institutet.

I halvtimmesomgångar efter klockan sex, åtta och tio släpps särskilda bonusar – och under den halvtimmen måste världens Pokémon-spelare fånga tillräckligt många Pokémon för att låsa upp nästa bonus. Arrangörerna räknar med att vara på plats omkring halv sex, och enklaste sättet att ta sig dit är via busshållplatsen Karolinska Institutet Östra.

– Vi ser fram emot det här otroligt mycket, hela gruppen är väldigt exalterad. Det ska bli jättekul, säger Johan Bohlin.

För att få mer info kan man gå med i Facebookgruppen Pokémon Go Solna/Sundbyberg NYA.

Fakta

Vad är Pokémon Go?

Pokémon Go är ett smartphone-spel baserad på så kallad ”förstärkt verklighet”. Spelet fungerar genom att koppla upp sig mot mobiltelefonens GPS, så att spelaren kan hitta så kallade Pokéstops (laddningsstationer) och fånga Pokémon (virtuella ‘djur’).

Spelet kom till Sverige förra sommaren och blev omedelbart en hit – stan fullkomligt kryllade av spelare som var ute och gick på parker och torg med näsan i mobiltelefonen.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15