Pensionärerna kommer att steppa loss till jazzballaden "Lazy River" under uppvisningen. Foto: Jonas Palm

Pensionärer bjuder på steppdans inför publik

Varje torsdag steppar flera pensionärer tillsammans på Skoga äldrecentrum och den fjärde maj bjuder de på uppvisning. – Vi är lite nervösa för vi vet inte hur många som kommer och tittar, säger 80-åriga Vivi-Ann Larsson.

  • Publicerad 13:59, 6 apr 2018

Det klapprar högt längs golven när jag kliver in på Skoga äldrecentrum. Idag står nämligen steppdans på schemat och det är dags för ytterligare en repetition inför vårens dansuppvisning den fjärde maj.

Varje vecka samlas fem stycken pensionärer för att steppa tillsammans med dansläraren Eva Kroon-Bisenius. Två av danseleverna är 80-åriga Vivi-Ann Larsson och 70-åriga Lea Ingdahl, som för dagen är klädda i sina scenkläder, de svarta kostymer som de ska ha under uppvisningen.

– Vi var intresserade av dans och fick höra att Eva skulle komma hit och starta en steppkurs för ett år sedan. När vi gick dit så visade det sig att det var jätteroligt, säger Vivi-Ann.

De steppande pensionärerna från vänster; Gunilla Terwander, Vivi-Ann Larsson, Eva Kroon-Bisenius, Lea Ingdahl och Seija Rundgren. Foto: Jonas Palm

Steppdansen är en av flera aktiviteter på Skoga äldrecentrum som Vivi-Ann och Lea ägnar sig åt. De båda hyllar de gratisaktiviteter för pensionärer som erbjuds på Skoga äldrecentrum.

– Officiellt steppar vi bara en gång i veckan, på tisdagar, men vi stannar ofta kvar och steppar efter cirkelträningen på onsdagar och steppar, eftersom det är så roligt, säger Lea.

Ibland går de hit själva och tränar klockan 8 på morgonen, trots att jag inte är här

Eva Kroon-Bisenius glädjs åt sina elevers entusiasm

Dansläraren Eva Kroon-Bisenius är själv är 71 år och arbetar ideellt med danskurserna och gör det med glädje.

– Ibland går de hit själva och tränar, klockan åtta på morgonen, trots att jag inte är här. Det gör mig jätteglad, säger Eva, som har lång erfarenhet som pedagog inom skolan.

Eva är sedan tidigare trummis i popbandet Plommons som blev kända under sextiotalet. Det var just trummandet som gjorde att hon fick upp ögonen för steppdans. I samband med uppvisningen kommer hon även att hålla ett föredrag om steppdansens ursprung.

– Jag tycker det är jätteroligt med rytmer. Så steppdans var den roligaste dansen jag kunde tänka mig eftersom man trummar med fötterna.

Det klapprar högt när pensionärerna dansar loss i sina steppskor. Foto: Jonas Palm

De som är nyfikna på pensionärernas steppshow ska ta sig till Skoga äldrecentrum den fjärde maj klockan 11.

– Vi hoppas att det kommer horder av människor från Solna och Sundbyberg hit och tittar, skrattar Eva.