Tidigare påskparad vid Tuna torg. Foto: Läsarbild Sofie Thorin.

Påsklovskul för stora och små

Med lovet i full gång tipsar Mitt i om vad Vallentunas yngsta medborgare kan roa sig med under veckan. Kanske finns där något för vuxna också?

  • Publicerad 15:18, 12 apr 2017

På skärtorsdagen är det dags för den årliga påskparaden på Tuna torg. Samlingen sker vid 13:30 och inleds med dans och avslutas med godisregn. Dessutom kläs påskriset med barnens påskpyssel och ett ”guldägg” står på spel för bästa utklädnad.

– Paraden har vi både för barn, grupper och föräldrar som en kul grej. Dessutom kan man leta påskharar i skyltfönstren vid torget, säger Ewa Thorin, senior advisor på Centrumföreningen i Vallentuna som är arrangörer.

Har ni behövt tänka något extra på säkerheten i år? 

– Vi har säkerhetsvakter som ronderar på plats. Det är viktigt att fortsätta livet som vanligt och att barnen får ha kul, säger Ewa Thorin.

Biomys och stavgång

På påskdagen på söndag visar Saga Bio i Ekskogen både Disneys nya ”otecknade” version av Skönheten och odjuret och sommarlovsrysaren Rum 213 efter Ingelin Angerborns ungdomsbok med samma namn.

– Det är så klart kul. Biofilmer är en av den helhet som vi erbjuder Vallentunaborna i påsk, säger Henrik Thuresson, tillförordnad förvaltningschef på Kultur- och Fritidsförvaltningen i Vallentuna.

För den som inte nöjer sig med att sitta och jäsa i biomörkret anordnas det stavgång i samarbete med Reumatikerföreningen på annandag påsk på måndag kl 9:30. Samling sker på Träffpunkten på Allévägen 10. Så kom ut och ”njut av naturens friskhet, dofter, ljus och ljud som omger dig” tipsar hemsidan Upplev Vallentuna.

Fakta

Hela programmet för påskparaden

Samling kl 13.30 vid Café Biscotti på Tuna Torg och därefter börjar paraden med danslek under ledning av Korpens dansledare! Därefter blir det godisregn.

Klä det stora påskriset på torget med dina påskpyssel!

Kommer man som en klass/grupp kan man vara med och tävla i bäst utklädda klass!  Man kan vinna det stora guldägget fullt med godis och överraskningar! Anmäl er klass på paskfesten.se.

Program

13.30 Samling och Barndans

13.45 Paraden börjar från Café Biscotti, genom Kulturhuset upp till ICA och tillbaka. Därefter prisutdelning för bästa utklädda grupp.

14.00 Leta Påskharar i skyltfönster runt torget! Lämna in ditt svar på Bok & Lek och var med i utlottningen av ett Guldägg med godis! senast kl 18.00.

14.30 Godisregn! Alla utklädda barn kan vara med i godisregnet utanför Bok & Lek

15.00 Ansiktsmålning på Bok och Lek mellan 15.00-17.00

18.00 Inlämning Påskmandala. Lämna in din Påskmandala senast kl 18.00 på Stenugnsbageriet – kritor och mandalas hittar du på caféerna och på Bok och Lek! Du kan även lämna in den dagarna innan.

Källa: Centrumföreningen i Vallentuna
Visa merVisa mindre