Nytorgsfesten: ”Nästa år blir det större”

Nytorgsfesten lockade storpublik och blev till den utlovade folkfesten. Nästa år ska blir det festival igen – som ska växa sig ännu större. – Men det kommer fortfarande vara gratis och kommer vara i samma anda, säger arrangören Joakim Stenberg.

  • Publicerad 10:56, 22 aug 2017

Den återuppståndna Nytorgsfesten utlovades att bli en folkfest. Och med facit i hand får man väl ändå ge arrangörerna rätt.

I dagarna tre bjöds det på musik, loppmarknad, vegetarisk mat och yoga. Festivalen var gratis, vilket innebar att alla artister, DJ:s och volontärer ställde upp och arbetade utan att få betalt.

Bland artisterna på scen fanns allt från namn som Eric Gadd till Patrik Isaksson och reggaestjärnan Eek-a-mouse.

Festivalen arrangerades av Danny Saucedo och Joakim Stenhammar, som också var med och ordnade Nytorgsfesterna på nittiotalet.

Det är en sliten Joakim Stenhammar som svarar när Mitt i ringer.

– Jag är fortfarande helt under isen. Men det var fantastiskt, det gick över all förväntan, säger han.

– Det var precis som på nittiotalet, en underbar blandning av folk. Inte för trångt och inte för glest.

Foto: Joakim Stenhammar

Har ni fått några klagomål?

– Nej, inte från några grannar eller från någon annan. Vilket är jättebra. Kanske bidrog det att vi la ut lappar till grannarna redan i maj om att vi skulle ha festen.

Polisen pressavdelning meddelar att de inte heller fått några rapporter om att det skulle har varit stökigt i samband med festivalen.

Kommer ni köra igen nästa år?

– Absolut. Det kommer fortfarande vara gratis och det kommer vara i samma anda. Men nästa år kommer det att bli ännu större. Vi ska sätta oss ner och försöka söka bidrag nu, säger Joakim Stenhammar.

Cornelis pengar ger rekordsumma till artist

Nu kan du gifta dig på McDonalds

Nyheter Drive thru-vigsel Går du i giftasplaner men har svårt att hitta en ledig lokal. Då kanske det här kan vara något för dig?onsdag 6/7 10:41

Två restauranger i Stockholm får nya Michelin-stjärnor

Nyheter Kockägarna avslutar sina rätter vid bordet Tre nya restauranger i Sverige har fått en stjärna i Guide Michelin. Två av dem ligger i Stockholm.tisdag 5/7 8:25

Över 70 000 besökte Lollapalooza i Stockholm

Nyheter Arrangören: Vi är helt mållösa Musikfestivalen på Gärdet i Stockholm blev en publikmagnet. Över 70 000 personer besökte Lollapalooza under helgen.måndag 4/7 8:39

Konsertsommar i Stockholm – nu kör vi!

Nyheter Mitt i guidar till stans spelningar Arenaröj, allsång och svettiga klubbspelningar. Efter två tysta år sköljer en konsertvåg över stan. Här är en låååång lista.lördag 2/7 11:23