Nya radiokanalen hyllar citys gamla kvarter

Klara Radio samlar artister, dj:s och andra musikälskare – och livesänder från ett gammalt biljettbås på stans nya takterass på Brunkebergstorg.

  • Publicerad 09:49, 13 maj 2018

Stan har fått en ny musikradio. På onsdag sänder Klara Radio för första gången live från takparken vid Brunkebergstorg, där de huserar i ett gammalt biljettbås.

Grundare och initiativtagare till Klara Radio är Julia Wallin, Victor Sanchez, Mattias Larsson Polanco, Hugo Johansson och Kajsa Haidl.

En mötesplats för artister, dj:s och musikälskare

Med Klara Radio vill de skapa en digital plattform och fysisk mötesplats för intressanta artister, dj:s, independentbolag, skivsamlare, skribenter och musikälskare i stan, och rama in den skandinaviska musikscenen för en internationell publik.

– Målet är att skapa en eklektisk blandning av genrer och stilar från ett brett utbud av musikprofiler, säger Mattias Larsson Polanco klubbarrangör och en av radions grundare i en kommentar.

En hyllning till Stockholmskvarteren

Namnet Klara är en hyllning till Stockholmskvarteren i city.

Sändningspremiären är på onsdag, 9 maj, klockan 15. Därefter livesänder Klara Radio musikmixar, radioshower, labelkvällar och specialsändningar från båset varje torsdag till söndag.