Michael Karlsson och Patrik Norgren är redo för sex veckors turné med schlagercirkusen. Foto: Åsa Sommarström

Nu släpps Mellobiljetterna – och fansen är redo

Bara några dagar återstår innan Mellobiljetterna släpps och inbitna schlagerfans planerar självklart att hänga på låset. – Det måste man göra. Det är många som vill kriga om biljetter, säger Michael Karlsson, som tänker se rubbet – både deltävlingar och finaler – på plats.

  • Publicerad 15:59, 28 okt 2018

Den 9 mars 2019 hålls Melodifestivalens final i Friends Arena i Solna, och dessförinnan ska fyra delfinaler samt Andra chansen avgöras. På onsdag, den 31 oktober, släpps biljetterna.

Michael Karlsson och hans kompis Patrik Norgren från Sollentuna kommer att sitta beredda med telefon och dator för att knipa de bästa platserna. De tänker inte missa ett enda av evenemangen.

– Man kan väl säga att vi är vad de brukar kalla schlagernördar. Vi har åkt runt nu i 15 år på den här cirkusen. Det här blir 16:e året, säger han.

Kan ni inte nöja er med att se tävlingen på tv någon gång?

– Nej, man får inte samma känsla framför tv-apparaten. Jag förstår att man ser bra och så där, men är man på plats i arenan är det sådan stämning med allt runt omkring. Man träffar artister, bor på hotell och umgås.

I veckan presenterades programledarna i Melodifestivalen 2019, som består av Erik Saade, Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Kodjo Akolor. Michael Karlsson är hoppfull om att de håller måttet.

– Kodjo Akolor tror jag mycket på, han har varit med mycket i förshowen tidigare. Och Sarah Dawn Finer har ju varit med förut. Det här kan nog bli bra, säger han med kännarröst.