SNICKARFEST. I containerparken på uteserveringen finns det byggbodar besökare kan festa loss i. Thea Mårdbrant, operativ chef, framför Fållans logotyp i entrén.

Nu öppnar Stockholms nya stora klubbsatsning

Två nya livescener. Fyra barer och en ny stor uteservering med möjlighet att parta loss som en hantverkare. Nu öppnar nöjesdestinationen Fållan i Slakthusområdet.

  • Publicerad 20:00, 28 nov 2019

Fållan är namnet på Stockholms nya nöjessatsning. På fredag öppnar klubben som till viss del kan sägas vara fortsättningen på projektet Nobelberget i Sickla som drevs i fyra år och avslutades vid årsskiftet i samband med att rivningskontraktet gick ut.

Fållan har också ett rivningskontrakt, men har fått klartecken att drivas i Slakthuset fram till 2023.

– Nobelberget visste vi bara att vi hade ett år i taget, så för oss känns tre år som en lång tid och vi kan verkligen satsa på att skapa något riktigt bra här de kommande åren, säger Fållans operativa chef Thea Mårdbrant.

Festa som en snickare

Förutom nattklubb, två livescener och flera olika barer på två plan har det byggts upp en uteservering bestående av flera olika containrar som ställts på ett interaktivt sätt. Här erbjuds mat, mindre vinbarer och en liten byggbod, som inte är något annat än en... ja, byggbarack.

– Här blir det naturvinsbar och byggbodsfest, helt enkelt en mindre fest i en byggbod, säger Thea Mårdbrant och skrattar.

Är det inte lite ovanligt att ha invigning av en uteservering i samband med första advent?

– Jo, det får jag hålla med om. Uteserveringen består av ett gäng containrar som man kan gå in i, och flera mat- och dryckesserveringar där man kan värma sina frusna tassar så det kommer fungera, säger Thea.

Lätt att förändra

Tanken med Fållan är att utbudet och innehållet enkelt och smidigt kan förändras. Besöker du stället nu kommer det vara någonting helt annat vid nästa besök.

– Vi vill att innehållet ska ha en bredd både när det kommer till spelningar, klubbsatsningar och matutbud. Vi vill fylla platsen med progressiv kultur av alla typer, säger Thea.

Kärt återseende

För många stockholmare blir "Natten" ett kärt återseende. Senast powerballad-klubben arrangerades var på Nobelberget på nyårsafton 2018 och biljetterna sålde då slut på mindre än en minut.

– Det känns fantastiskt att Natten kommer tillbaka. Den kommer att arrangeras sporadiskt, förhoppningsvis återkommande under året, säger Thea.

Enligt henne går det inte att jämföra Fållan med några andra nöjesställen i Stockholm.

– Vi tror att det här är en unik kultursatsning på en, för oss, ny plats. Vi hoppas att det ska fylla ett efterlängtat tomrum som det känns som att Stockholm har längtat efter. Vi har byggt, hamrat och planerat i flera månader och det känns superspännande att vi nu är igång, säger Thea.

GALAKTISK FEST. På övervåningen är baren Vintergatan, som ska föra tankarna till en dekadent 1800-talsvåning som slungats ut i rymden. Foto: StockholmDirekt

UTESERVERING. Containrar är uppställda på ett kreativt sätt runt om på uteserveringen. Foto: StockholmDirekt

Vad är Fållan?

Var: Fållan 8-10, Slakthusområdet. Närmsta T-bana är Globen.

När: Premiären äger rum 29 november.

Hur länge får klubben vara kvar? När Fållans kontrakt löper ut 2023 ska lokalerna rivas och en förskola ska byggas på platsen. Fållan har dock stora förhoppningar om att då få flytta in i andra lokaler i Slakthusområdet.

Mer info: https://www.fallan.nu/

Visa merVisa mindre