Nu är Debaser Pontonen på plats – öppnar efter midsommar

För någon månad sedan kom beskedet att Debaser fått tillstånd att anlägga en ponton utanför sina lokaler i Hornstull. Nu är den på plats och efter midsommarhelgen är det dags att välkomna stockholmarna ombord. – Det känns fantastiskt, säger Annelie Telford, vd.

  • Publicerad 17:00, 11 jun 2020

Under våren blev det klart att Debaser fortsatt får vara kvar i Hornstull, samtidigt har verksamheten haft det tufft på grund av rådande pandemi.

Nu satsar de allt på sin utomhusverksamhet och inte minst pontonen som levererades tidigare i veckan.

– Vi började ansöka om en ponton för fem år sedan. Nu blir det äntligen av, säger Annelie Telford, vd och en av fem delägare.

Debaser Pontonen öppnar den 22 juni, 2020. Foto: Sandra Eriksson

Premiär 22 juni

Allt om Stockholm träffar henne och kollegan Jocke Jonsson vid Hornstulls strand där arbetet pågår för fullt inför premiären måndagen efter midsommar.

– Vi ska sätta upp tre markiser. De kommer att täcka stora delar av pontonen men en del längst ut kommer att vara öppen, säger Jocke Jonsson.

Pontonen kommer att ha en restaurangavdelning för sällskap som vill äta, samt en massa barplatser för gäster som bara vill ta ett glas, en kaffe eller en glass. Sammanlagt finns plats för 170 sittande gäster.

Sammanlagt finns plats för 170 sittande gäster. Foto: Sandra Eriksson

Svenska sommarklassiker på menyn

På menyn hittas svenska sommarklassiker som matiga sallader, burgare, grillade grönsaksspett med halloumi och italiensk grönsaksröra och toast skagen.

Dessutom har man ett samarbete med den lokala gelatobaren King Scoopa.

– Så det kommer också gå att köpa med sig glass och mat ut i parken, för den som vill sitta där, berättar Annelie Telford.

Debaser Pontonen håller öppet fram till mitten på september. Därefter kommer själva pontonen att stå till allmänhetens förfogande tills att restaurangverksamheten drar igång igen i mitten på april.

Pontonen öppnar den 22 juni och håller öppet alla dagar klockan 12-00.

Giacometti på Moderna museet

Nöje Ny utställning öppnar i dag I dag, fredag, öppnar en Giacometti-utställning på Moderna museet med ett hundratal inlånade skulpturer och målningar.lördag 10/10 5:30

Familj i Helenelund slåss om att bli den starkaste i Sverige

Nöje Sju familjer gör upp i nya SVT-satsningen ”Sveriges starkaste familj”. En av dem är familjen Flores från Helenelund. Från den 6 september kan du se dem möta fysiska utmaningar och mentala prövningar...torsdag 27/8 11:22

Ella tog sig till kvalveckan i Idol – vill sjunga på svenska

Nöje Ella Hedström från Täby är en av 11 stockholmare som gått vidare till kvalveckan i Idol. Nu hoppas hon på att charma juryn och svenska folket med egna versioner av svenska sånger. onsdag 26/8 11:30