Nathalie Brydolf vill bli nya idolvinnaren

Hon får Anders Bagge att sittdansa och hela juryn att le. Nu vill hon gå hela vägen till toppen. 23-åriga Nathalie Brydolf från Bällsta är en av finalisterna i Idol.

  • Publicerad 13:20, 25 sep 2018

När Nathalie Brydolf sjöng låten ”Faith” kunde Anders Bagge knappt sitta still i jurystolen. Likadant var det när hon sjön Lady Gagas ”Million reasons”. I fredags blev det klart att 23-åringen från Bällsta är en av 13 finalister.

– Det är superhäftigt. Jag hade inte alls väntat mig att jag skulle gå såhär långt, säger hon.

Hur är det att stå där på scenen? 

– Det är liksom som hemma. När folk frågar varför jag gillar musik så svarar jag att det är som att älska sin familj. För mig är det så självklart.

Känner sig nykär i musiken

Medan andra i tidigare säsonger har haft svårigheter med scenspråket tar Nathalie Brydolf verkligen för sig. I låtar med upptempo dansar hon på scenen och i balladerna går hon ner på knä.

– Jag har haft svårt under gymnasiet att våga ta ut svängarna men nu så känner jag mig kär i musiken på nytt. Då kom allting så nu är det bara att ge järnet, säger hon.

”Jag ska bara njuta av stunden”

23-åringen har sjungit sedan hon var liten. Då mimande hon till Linkin Park och Britney Spears. Men Christina Aguilera är och förblir en favorit, något som hörs i Nathalie Brydolfs uttryck.

– Ja, kanske är det så! Henne hämtar jag jättemycket inspiration ifrån, säger hon.

Nu väntar repetition med bandet inför fredagens tävling och så ska Nathalie Brydolf försöka hitta en cool outfit också.

– Det är många som har frågat mig om mina kläder. Så jag känner pressen. Men jag ska våga göra en show av mitt nummer och njuta av stunden.