50 000 kronor ligger i potten i år. Foto: Mostphotos

Mer pengar till Upplands-Bros kulturskapare

Vill du prisa någon som gjort en särskild insats för kultur och miljö i Upplands-Bro kommun – och samtidigt hjälpa dem att dryga ut kassan? Då ska du passa på nu. Prispotten för årets kulturstipendiater är nämligen betydligt saftigare än tidigare år.

  • Publicerad 16:42, 3 okt 2016

Kultur- och fritidsnämnden i Upplands-Bro delar årligen ut stipendier till personer som gjort särskilda insatser inom miljö och kultur. Förra året prisades bland annat Bro-dj:n Poja Shad och dirigenten och sångerskan Leena-Maija Nee med 5 000 kronor var.

Men budgeten för de lokala kulturstipendierna har legat still sedan stipendierna instiftades på 90-talet, något som fått stipendiekommittén att reagera. De föreslog en fördubbling av prispotten, och fick gehör i kultur- och fritidsnämnden. Från och med i år höjs budgeten för stipendierna från 25 000 till 50 000 kronor.

– Det är bra eftersom det blir mer tyngd i stipendierna när prissumman höjs. Vi tror att de som får stipendierna kommer att uppskatta det ännu mer, säger Bo Sundqvist, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Den 21 december utses årets stipendiater, men anmälningarna ska vara inne redan 15 oktober. Vill du hylla någon som gjort en insats inom kultur eller miljö? Läs mer om hur du nominerar här!

Fakta

De har chans att få priset

Kulturstipendier delas ut till medborgare som är aktiva inom:

• Verksamheter inom skilda konstnärliga områden, som litteratur, musik, konst, teater, film, fotografi, koreografi, konsthantverk eller jämförbara områden.

• Verksamhet inom hembygdsvård eller folkbildning.

• Miljö- och naturvårdande verksamhet.

• Verksamhet i syfte att mobilisera medmänsklighet och initiativförmåga för engagemang i freds- och samhällsfrågor.

Källa: Upplands-Bro kommun
Visa merVisa mindre

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49