High15 Foto: Läsarbild Pressbild

Mellovinnare till Vallentunas höstfest

Nu är programmet klart till årets höstfest i Vallentuna. Kända artister som kommer är Robin Bengtsson, High15 och DJ Vince som intar scenen på Tuna torg.

  • Publicerad 08:29, 20 sep 2017

Det största evenemanget som inträffar i Vallentuna börjar närma sig. Lördagen den 30 september ställer några av Vallentunas många företag och föreningar till en fest för hela familjen.

På Tuna torg kommer det byggas upp en festivalscen där bland annat Robin Bengtsson ska framföra vinnarlåten i Melodifestivalen, ”I can’t go on”. Andra artister som uppträder är bland annat youtubestjärnorna High15 som blev kända för en större publik genom tv-programmet Talang.

11:e året i rad

Höstfesten finansieras dels av kommunen och dels av tre fastighetsägare i centrum, FastPartner, Vrenen, R2 fastigheter och projektleds av Centrumföreningen i Vallentuna.

Evenemanget anordnas för 11:e året i rad, och tanken är att den ska spegla den anda som finns i Vallentuna.

– Företagande, idrott- och kulturliv är vad som förknippas med Vallentuna om man pratar med Vallentunaborna själva. Vi är en småstad med en egen identitet som inte har blivit en förort till Stockholm, säger Sofie Thorin, projektledare för Höstfesten.

Tjejerna i High15 uppträder på Vallentunas höstfest. Foto: Pressbild

Klättervägg och triathlon

I stort sett varje liten yta i centrum kommer fyllas med alltifrån, en 53 meter hög skylift att beskåda Vallentuna från ovan, till marknadsstånd, företagsexpo, trollerikonstnär som trollar för folk i vimlet, tävlingar, och hoppborg för de allra minsta. I tillägg håller kommunen öppet hus i Kulturhuset.

En nyhet för i år att man valt att satsa extra på Vallentunas profil som idrottskommun. Träningsanläggningen Sports Club placerar en klättervägg på torget och arrangerar ett Supersprint triathlon för alla som vill med tre etapper av simning, cykling och löpning, där målgången kommer vara på torget i folkvimlet.

Samlar hela Vallentuna

Vallentunas idrottsföreningar har blivit inbjudna att vara på plats och erbjuda möjligheten att prova på olika idrotter. Fritidshjälpen samlar in idrottsutrustning på Höstfesten för utlåning till barn och ungdomar, som av olika anledning, behöver hjälp att kunna utöva idrott.

– Det är fantastiskt kul att se att hela Vallentuna samlas och träffas för en härlig fest. Det är verkligen en fest av Vallentunabor för Vallentunabor, som även lockar besökare från runt om i norrort.

Förra året lockade höstfesten 4 000 besökare till Vallentunas centrum. Foto: Hans Andersson.

Fakta

Detta händer under årets höstfeste

Höstfest Triathlon – anmäl dig senast 19 september
Nyhet! Första gången någonsin kan Höstfesten erbjuda ett Triathlon med start på Vallentuna Sports Club och målgång på Höstfesten. Anmäl dig senast 19 september hos mikaela@sportsclubvallentuna.se där du får mer information.

Vallentuna kommuns ”Öppet hus”
Kom på denna ”fest på festen” och träffa representanter från kommunens olika förvaltningar i och utanför Kulturhuset!

barnKul – Prova på dans
Prova på dans i Kulturrummet med Malin Arnesson och Ellinor Röstberg, danslärare på Kulturskolan. Kl. 11:00-11:30 för  4-6 år och Kl. 12:00-12:30 för åk 1-4.

Butikerna i centrum bjuder på aktiviteter och speciella erbjudanden

Ansiktsmålning
Barnens favorit ansiktsmålning blir det inne på Coop.

Trolleri på scen och i folkvimlet
Trollkarlen Dannyman är tillbaka med sin härliga humor och fantastiska trollkonster.

Ballongprinsessans show
Ballongprinsessan är ballongskulptören som fem gånger utsetts till Sveriges bästa ballongkonstnär. Denna magiska prinsessa har först sin show på scenen för att sedan finnas på plats på torget för att göra ballongskulpturer åt ballongälskande barn.

Hjälmstaskolans musikprofil i samarbete med Kulturskolan i Vallentuna uppträder på Höstfestscenen!

Skyliften
Vallentuna kommun och Upplev Vallentuna låter dig Uppleva Vallentuna från ovan på 53 meters höjd.

Från Talang 2017 – tjejgruppen High15
Alla som följer Talangs nya stjärnskott kan inte ha undgått tjejgruppen High15! Hör de fantastiska rösterna på Höstfesten!

Klätterväggen 
Sports Club intar nya Tuna torg med sin klättervägg.

Är du en DJ? – Prova på DJ!
Nyhet för i år är att du kan prova på att DJ:a!

DJ Vince – Vincent Löf
DJ Vince- vår lokala framgångsrika DJ kommer att pumpa upp trycket på scenen inför Robin Bengtssons framträdande!

Sjung på Höstfestens scen! Open Stage gör det möjligt!
Nyhet! Nu har du möjlighet att testa din artisttalang genom att vara med på Open Stage – kom du med och sjung på Höstfestens scen!

Gifta sig på Höstfesten
Nyhet för i år är att du kan gifta dig på Höstfesten! Ni kan anmäla er innan eller komma på ”dropin-vigsel” mellan kl 10-15 i anslutning till kommunens Öppet hus vid Kulturhuset. Viktiga handlingar att ha med sig inför vigseln: Hindersprövning, Vigselintyg (det får ni i samband med hindersprövningsintyget) Kommunen bistår gärna med vittnen, men vill ni att några anhöriga ska vara det är det fullt möjligt. Att tänka på är att det behövs minst två vittnen och att de måste vara 18 år eller äldre.  Läs mer på vallentuna.se!

Årets Vallentunabo utses
För första gången utses Årets Vallentunabo från Höstfestscenen. Kan din nominerade ha vunnit?

Prova på sport!
Fritidshjälpen och idrottsföreningar är med på Höstfesten och berättar och visar olika sportgrenar. Fritidshjälpen som arbetar för att alla ungdomar ska få ha en ”meningsfull fritid” samlar även in sportutrustning den här dagen för sin utlånings- och hjälpverksamhet. Ett utmärkt tillfälle att gå med i en förening!

Se Electric Banana Band-inspelad live föreställning
Kl 17.00 på Vallentuna Teater, efter att Robin Bengtsson har uppträtt på scenen, så kan du fortsätta feststämningen på Vallentuna Teater. Teaterns TunaBio bjuder på live-föreställningar, inspelade och direktsända. Boka biljett på upplevvallentuna.se.

Källa: Upplevvallentuna.se
Visa merVisa mindre