Maxine från Farsta deltar i Gift vid första ögonkastet

Maxine Nordlindh, 30, tröttnade på att dejtandet inte ledde någon vart och bestämde sig för att låta någon annan välja åt henne. Därför är hon med i årets säsong av ”Gift vid första ögonkastet”. – Det här är det roligaste jag gjort, tveklöst. Det har varit fantastiskt utvecklande, säger hon.

  • Publicerad 18:13, 24 feb 2020

– Jag har försökt mig på det här med internetdejting och det har inte funkat så bra. Jag har inga singelkompisar och jag är inte ute på krogen. Det fanns inga ställen för mig att träffa någon på, och när jag väl har valt någon själv har det inte blivit bra. Så jag tänkte ”nu får någon annan hjälpa mig”. Jag är en person som vågar chansa, säger Maxine Nordlindh.

Första gången hon träffar sin nya partner är när de gifter sig. De ska sen leva ihop som äkta makar i fyra veckor.

– Du paras ihop med någon på en gång och man blir en väldig problemlösare. Man måste verkligen anpassa sig och visa mycket hänsyn. Det är en speciell situation, att flytta ihop med någon man inte känner.

Alla deltagare i årets ”Gift vid första ögonkastet”. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Av 2 000 sökande är det nedkokat till sex personer som utgör tre par. De tre paren har parats ihop av forskare och experter.

– De gräver verkligen och vänder ut och in på en, så jag har blivit otroligt självmedveten och lärt mig mycket om mig själv. Jag har nog lärt mig mer om mig själv än någonsin. Det här är det roligaste jag gjort, tveklöst. Det har varit fantastiskt utvecklande.

Programmet har premiär på tisdag 21:00 i SVT 1.