Martin Hagen vann Funkismello: ”Känns stort”

Förhoppningen var att få komma till Cirkus och uppträda – men Martin Hagen gick ett steg längre och tog hem hela tävlingen.

  • Publicerad 17:18, 26 apr 2017

Genom att ta hem Järfällas Funkismello* på Viksjö teater kvalificerade sig Martin Hagen till den stora finalen på Cirkus i måndags. Trots ett starkt startfält med tolv andra tävlande vann hans låt ”One of the million” – utsedd av både jury och publik. Tävlingen leddes av duon Linda Bengtzing och Anna Ringström. Juryn bestod bland annat av Magnus Carlsson från Barbados och Alcazar, och brukarombudsmannen Ann Katrin Hegvold.

Mitt i Järfälla fick prata med Martin Hagen efter tävlingen.

Hur känns det?

– Det känns bra! Funkismello är en bra tävling, och det var stort bara att få komma till Cirkus, men att dessutom vinna känns jättekul.

Vad hade du för förväntningar, trodde du att du skulle vinna?

– Nej det enda jag hoppas på var att få komma till Cirkus. Sen fick jag sjunga min låt ”One of a million” , som handlar om kändisar. Det var många bra bidrag, men jag vann och det var jättekul.

Hur ser framtiden ut?
– Jag ska fortsätta göra låtar, men mer vet jag inte. Jag ska hålla på med hårdrock i alla fall!

 

*Funkismello är Sveriges största sångtävling för personer med funktionsnedsättning inom LSS och har genomförts årligen sedan 2010.

Nedan kan du se hur det såg ut när Martin Hagen vann Funkismello 2017:

Fakta

Om Martin Hagen

Ålder:  27 år

Bor: I Jakobsberg

Inspireras av: Alice Cooper

Gör: Hårdrock

Visa merVisa mindre