Cherrie släpper nytt album. Foto: Läsarbild patricia-reyes

Lyssna på Cherries nya singel här

R&B-stjärnan Cherrie från Rinkeby släpper ett nytt album den 15 juni. Här kan ni redan nu se videon och lyssna på singeln ”Det slår mig Ibland” från albumet.

  • Publicerad 10:54, 15 maj 2018

Efter ett och ett halvt års turnerande över stora delar av världen inklusive spelningar på SXSW och Red Bull Festival i Chicago släpper Cherrie från Rinkeby sitt andra album ”Araweelo” den 15 juni. 

Redan nu kan ni lyssna på  singeln ”Det slår mig ibland”  och se videon här nedan.

Med ”Det slår mig Ibland” tar Cherrie sig själv till en annan plats, både mentalt och musikaliskt. Hon har lämnat det som förra albumet ”Sherihan” landade i, så beskriver skivbolaget den nya singeln.

Viktigt att kunna le åt saker som tidigare drog ner en i mörkret

Cherrie

– Det är viktigt att kunna le åt saker som tidigare drog ner en i mörkret, säger Cherrie.

Tanken var att albumet skulle släppas den 1 juni, men med anledning av ramadan så skjuter hon upp albumsläppet.

– Många av mina lyssnare runt världen firar ramadan och jag vill att dom är med mig från dagen då mitt album släpps. Därför har jag valt att släppa den 15 juni istället, säger Cherrie.

Hon lovar samtidigt att genom sina kanaler ge större inblick i skapandet av musiken samt delar av den fram tills den 15 juni.

Videon till nya singeln är regisserad av Simon Yemane och spelades in i Kapstaden, Sydafrika tillsammans med stylisten och bästa vännen Wasima.


Förra året slog hennes hit ”163 – för evigt” igenom stort. Den gjorde hon tillsammans med Tenstarapparen Z.E.