Lova Drevstam om nya singeln: ”Obekvämt”

Efter succén med låten ”Sluta” släpper nu Tyresöfostrade artisten Lova Drevstam en ny singel. ”Ta på mig” heter låten som enligt henne själv var obekväm att spela in. – Helt nytt för mig, säger Lova Drevstam.

  • Publicerad 11:30, 11 maj 2017

Från soulig pop till R’n’B. Den nya singeln skiljer sig en del från Lova Drevstams tidigare låtar från EP:n ”En gång för alltid” som hon släppte i vintras.

Även om det inte var några problem att byta genre så var arbetet med låten inte helt enkelt.

– Låten handlar om sex. Jag tänkte att det var ett ämne som var obekvämt och helt nytt för mig att sjunga om, säger Lova Drevstam.

Vad var obekvämt?

– Ja, men sex är ju obekvämt att sjunga om. Speciellt om man är tjej. Om en snubbe sjunger om sex är det ingen som reagerar, men om en tjej gör det hajar man till. Det var konstigt att jag själv blev obekväm, men det fick mig också att fundera över varför, och att det är dumt att det är så.

Samarbetar med rappare

Tidigare har Lova Drevstam haft stort genomslag med låten ”Sluta” som släpptes som singel förra året. Den hamnade på sjätte plats Spotify top viral-lista med en kvarts miljon spelningar. Den tog dessutom plats på P3:s rotation och Mauro Scocco och Chrille Roth gjorde remixer på den.

Den nya singeln ”Ta på mig” gör hon tillsammans med rapparen Conakry som hon lärde känna förra sommaren när de uppträdde på P3 sommarscen i Malmö.

– Jag tyckte att det skulle passa bra med hans grova lundaskånska i låten, så jag ville gärna att han skulle rappa en vers, säger Lova Drevstam.

Fler låtar kommer

Längre fram i år planerar Lova Drevstam att släppa fler singlar, men de kommer att låte mer poppiga än det här släppet. Dessutom hoppas hon kunna släppa ett album senare i år.

– Men det har jag inte börjat med än. Jag har inget bolag bakom mig, så jag tar allt i min egen takt och kör mitt eget race, säger hon.

Singeln ”Ta på mig” släpptes onsdagen 10 maj.