Läsarnas sommar i bilder

För två veckor sedan efterfrågade vi somriga Sollentunabilder. Här kan ni se läsarnas bilder på grönska, vatten, sol – och svanar.

  • Publicerad 19:00, 31 aug 2014

Lokaltidningen Mitt i bad nyligen läsarna att skicka in sina bästa sommarbilder.

Sedan dess har regn och rusk dominerat väderprognoserna, men förhoppningsvis kan de här bilderna föra er tillbaka till årets varmaste dagar.

Marek Czarnecki, som har tagit bilden på den törstiga hästen, summerar sommaren så här:

– Den har varit helt underbart varm och skön. Jag är pensionär och tar många promenader i Sollentuna. I år var jag glad att se att det fanns mycket aktiviteter för barn i kommunen, säger han.

Marek Czarnecki var inte ensam om att skicka in en djurbild, men årets mest populära motiv håller till på vattenytan: nämligen svanen.

Den vackra vyn på den största bilden fångade hobbyfotografen Uffe Jsson.

– Den är tagen vid Norrviken, medan barnbarnen spelade fotboll i närheten, berättar han.

Uffe började fotografera för två år sedan och har fastnat ordentligt för sin nya hobby sedan dess.

Har du några tips till andra hobbyfotografer?

– Nu för tiden är det billigt att fotografera. Testa många olika inställningar och ta så många bilder som möjligt.

Förhoppningsvis är sommaren inte helt över än. Men i värsta fall har både Marek Czarnecki och Ritva Weckman tips på hur man förlänger sommarkänslan.

– Som de brukade säga på min dotters dagis: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag tycker att man ska klä på sig ordentligt och gå ut på promenader och vara utomhus ändå, menar Marek Czarnecki.

Såhär lyder Ritvas råd:

– Köp en längre resa ner till solen. Själv brukar jag åka till Cypern varje år och vara borta i ett halvår. Man måste bli pensionär först bara, så att man har tid att göra sådana saker, säger hon.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Säl siktad ända inne i Edsviken

Nyheter "Var uppe i regnet och tittade på oss, bara 20 meter ut." Senast det kom rapporter om säl i Edsviken var hösten 2016 då två stycken plaskade utanför stranden vid Inverness. Nu i helgen hände det igen, och nu ända inne i närheten av Tegelhagens badplats.tisdag 27/10 12:43

Nu har norra delen av blågröna stråket öppnats

Nyheter "En av de bästa naturvårdsinsatser vi har gjort i Sollentuna." Planeringen av det blågröna stråket, parkområdet vid Väsjön, har pågått i flera år. Nu har den första etappen öppnats och gjort det enklare att promenera mellan sjön och Törnskogens naturreservat.tisdag 27/10 5:50

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15