Tommy Erblom och Per Schiller spelar tillsammans med sitt band Magnum Bonum på O'Learys i Huddinge centrum på lördag. Foto: Pekka Pääkkö

Kultband intar hemmascen

På lördag gör det legendariska Huddingebandet Magnum Bonum en spelning på hemmaplan – den första på många år. – Det känns lite extra och det krävs lite mer av en själv när det är på hemmaplan, det blir lite mer personligt, säger Per Schiller.

  • Publicerad 11:35, 26 okt 2016

Det var runt fem år sedan Magnum Bonum spelade på hemmaplan. På lördag är det dags igen, denna gången på O’Learys i Huddinge centrum.

– Det dyker nog upp många gamla kompisar som inte följer oss runt i landet och det är kul. Annars brukar det vara ganska varierande publik med både gamla och unga. Jag tror att det är många ungdomar som har hört sina päron spela låtarna så de dansar och sjunger med, säger Per Schiller.

Tillsammans med Anders Sjöberg, Mats Hedström, Kim Lindholm och Lars Liström bildade han Magnum Bonum 1977. Året därpå kom debutalbumet där låten ”Skateboard” ledde till det stora genombrottet.

Det blev några intensiva år med flera hits och mycket turnerande, och Anders Sjöberg ersattes så småningom av Tommy Erblom.

För tre år sedan, 35 år efter debuten, släpptes den senaste skivan och nu jobbar bandet på nytt material. De repar fortfarande en gång i veckan och sammanhållningen är på topp.

– Vi är inte bandet som tjafsar, man kan nog säga att vi är det perfekta förhållandet. Så sätter vi bara lite fart kommer nog en ny skiva inom ett år, säger Per Schiller.