Gästerna får själva klura ut hur man kan fika på de olika kreationerna. Foto: Christian Lärk

Kluriga fikamöbler utanför Kastanjegården

Ett gäng annorlunda utomhusmöbler har dykt upp på torget vid Kastanjegården. I dag mellan 11-16 invigs de med ett utomhuskalas. – Fem timmar på lördagen och fem timmar på söndagen där vi inte tänker på coronan, säger Conrad Tyrsén.

  • Publicerad 06:00, 21 mar 2020

Ariktektelever från KTH har byggt upp olika ”fikasituationer” på torget. Hur man ska använda kreationerna får besökarna själva klura ut.

– Det kommer bli kul att se hur folk använder det, vissa av dem är det väldigt oklart hur man ska göra. Det är många barn som har klättrat och lekt på dem, säger Conrad Tyrsén från bageriet BAK.

Till och med september kommer fikasituationerna stå på torget och nu i helgen kommer man arrangera ett utomhuskalas.

– Vi kommer spela musik, jag kommer grilla hamburgare och göra falafel. Vi tänker att det ska vara roligt och att folk ska våga sig ut. Det kommer säkert hända massa roliga grejer på vägen, det här är bara den första grejen. Under våren, sommaren och tidig höst tänker jag att det ska göras roliga saker på torget. Det blev väldigt fint, jag gillar det som bara den, säger Conrad Tyrsén.

Nora Yous är en av eleverna som har byggt upp ”fikasituationer”. Foto: Christian Lärk

Tanken är att utomhuskalaset ska vara ett andrum från all oro kring coronaviruset.

– Fem timmar på lördagen och fem timmar på söndagen där vi inte tänker på coronan. Det är som stora depressionen på 30-talet. Folk vill ju umgås, men man vill inte umgås inomhus. Så då tänker jag ”kom till oss, så umgås vi tillsammans på torget”. Det är deppigt överallt, men det funkar inte att alla går runt och hänger läpp. Det är inte så vi kommer ta oss igenom det, säger Conrad Tyrsén.

Utomhuskalaset pågår mellan klockan 11-16 i dag (lördag) och söndag.