Klara från Vinsta vann Artist 2018

Hon har alltid drömt om att bli artist – och nu kan man säga att drömmarna har förverkligats. 14-åriga Klara Almström från Vinsta vann den rikstäckande tävlingen Artist 2018.

  • Publicerad 10:00, 29 sep 2018

Efter att först ha vunnit en deltävling i Vallentuna deltog Klara i riksfinalen i artisttävlingen vid Vällingbydagarna förra helgen. Där sjöng hon Meghan Trainor-låten ”Close Your Eyes” och det gick så bra att hon vann hela rasket.

– Så nu går jag runt med titeln Artist 2018, säger hon och skrattar till lite förläget.

Vinsten gav, förutom äran, en plats på artistutbildningen Stage Academy camp.

Klara är bara 14 år, men är redan en rutinerad artist. Hon har gått på Susanne Bertlins artistskola, och har deltagit i en hel rad olika talangtävlingar, inklusive tv-programmet Talang.

Närvaro på scen

– Jag har haft väldigt mycket musik omkring mig sedan jag var liten. Mamma spelade ofta gitarr och sjöng för mig på kvällarna. Jag tittade på Melodifestivalen och lyssnade på cd-skivor. Jag tror att det har gjort att jag alltid velat jobba med musik.

Juryn i Artist 2018, som arrangeras av Stage Academy, berömde särskilt Klaras närvaro och hennes sätt att sprida glädje från scenen.

  Vi har sökt oss till många scener, och så har det blivit så jag ställt mig på dem. Att stå på scen är det absolut bästa jag vet, det känns som att jag kan vara 100 procent mig själv där, och kan få andra att känna känslor.

Stödjer utsatta barn

Dessutom har Klara engagerat sig för att stödja barn som har råkat illa ut. Tillsammans med Sebastian Rydgren har hon gett ut singeln ”Fearless” till förmån för Trasdockans dag 2018, en manifestation för sexuellt utsatta barn och deras anhöriga.

– Vi har åkt runt och turnerat med den här låten hela sommaren och en del av hösten, och vi lyckades nå vårt mål att samla in 20 000 kronor till Trasdockan. Det är vi stolta över. Vi vill också tacka Annamia Fast som hjälpt oss få många scener – tack vare det fick vi in massor av bidrag.

Tillsammans med Sebastian Rydgren fick Klara ta emot Trasdockans pris vid en ceremoni i augusti.

Här kan du lyssna och se på Klara Almströms framträdande i finalen av Artist 2018: