Kerstin genrepar inför onsdagens deltävling. Foto: Niklas Thim

Kerstin från Farsta tävlar i Funkisfestivalen

Kerstin Benzinger från Farsta tävlar i Funkisfestivalen med Abba-låten One of us. – Jag håller tummarna och hoppas verkligen att det går bra, säger hon.

  • Publicerad 11:00, 15 feb 2020

Kerstin Benzinger representerar Farsta i Stockholms stads delfinal till Funkisfestivalen 2020. Hon tävlar med Abbas låt One of us.

– Jag valde den för att den är enkel. Jag gillar stilen på låten, musiken, melodin och sångtexten.

Kerstin, som gillar glitter och prinsesstårta utan hallonsylt, bor i Farsta och tycker om att sjunga och spela piano. Det är första gången hon är med och tävlar i Funkisfestivalen.

– Det roliga är att jag sa till mamma ”jag tror inte jag kommer komma med i Funkisfestivalen” och dagen efter får jag besked om att jag är med. Jag blev glad och förvånad. Jag känner mig nervös, men jag hoppas och tror att det kommer gå bra. Många är nervösa innan de ska upp på scenen, det är inget att skämmas för.

Det gäller att försöka ha kul

Kerstin Benzinger

Första gången Kerstin sjöng låten inför publik var på en av Kulturskolans cafékvällar där man kunde ansöka till Funkisfestivalen. På onsdag tävlar hon mot de sju andra deltagarna om att gå vidare till semifinalen.

– Jag håller tummarna och hoppas verkligen att det går bra, men man vet aldrig. Det gäller att försöka ha kul.

Fakta

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt återkommande evenemang sedan 2011.

Stockholms uttagning inför publik kommer att äga rum onsdagen den 19 februari på Kulturskolan Stockholms stora scen i Hammarby sjöstad.

Det bidrag som går vidare från delfinalen får också tävla i någon av Funkisfestivalens semifinaler: 28 och 29 april på Nalen.

De bidrag som väljs ut i semifinalerna får också tävla i Funkisfestivalens stora final den 24 augusti på Stockholm Waterfront.

Biljetterna till delfinalen kostar 50 kronor för alla upp till 22 år och 100 kronor för alla över 22 år.

Ledsagare och stödpersoner har fritt inträde.

Källa: Stockholm stad
Visa merVisa mindre