Julen kommer till Täby. Foto: Mostphotos

Julmarknad i galopp

Till helgen är det dags för första advent. Men den som inte kan vänta tills söndag för att komma i julstämning kan besöka galoppen på lördag.

  • Publicerad 13:13, 25 nov 2016

Då invigs nämligen julmarknaden där. Det är första gången det hålls marknad där. Förväntningar är stora, och Täby Park AB, som håller på att utveckla det nya bostadsområdet som byggs på galoppfältet, var ute och aviserade marknaden i september.

Temat är  ”en eko-reko-retro-jul”, det innebär att man ska satsa på att sälja antikt och närproducerat. Från Täby Parks sida hoppas man att marknaden ska hjälpa till att levandegöra området innan de inflyttningen börjat.

 Vi hoppas att marknaden ska spegla det framtida Täby Park, att vi kan skapa en skönare lugnare stämning i ett lagom tempo och ha ett utbud som bygger på närhet och hållbarhet, sa Maria Campos Björkquist, marknadschef på Täby Park AB, när planerna på en julmarknad först kungjordes.

Marknaden drivs tillsammans med Stockholmsmarknader, som sköter bakluckeloppisen. Den som missar helgens begivenhet får en ny chans nästa lördag igen.