Artist och HBTQ-profil. Nu följer Julia Alfrida, 25, upp sin Mello-debut med en ny låt. Foto: Amilia Öhberg Soukri

Julia Alfrida släpper nytt: ”Lesbiskt anthem”

I Mello fick Julia Alfrida, 25, chansen att visa upp sig för hela svenska folket. Nu kommer Täbybon från Österåker med en uppföljare med hit-potential: ”Girls, girls, girls”.

  • Publicerad 13:32, 4 maj 2021

Det tog mig några månader att fatta låtens hit-potential

– Jag själv föll inte pladask för låten direkt efter att jag skrivit den, utan det tog mig några månader att fatta låtens hit-potential, säger Julia Alfrida.

Låten Girls, girls, girls, släpptes 30 april. I pressreleasen beskrivs den som "kaxig och provokativ" och ett rättframt "lesbiskt anthem", men också en låt som ska få vem som helst att vilja dansa.

– Idag älskar jag låten och är sååå glad att jag inte gav bort den till någon annan artist, säger Julia Alfrida.

Musikvideo på gång

Helt själv har hon inte varit om att skriva den. Medkreatörer är Niko Lindhé, Niklas Jahr och Elin Namnieks. Inspelningen har producerats av Niko Lindhé som Julia Alfrida träffade via låtskrivarskolan Musikmakarna.

Förutom låtsläppet är även en musikvideo på gång ”där stora lesbiska, feministiska och inflytelserika personer kommer att medverka” avslöjar Julia Alfrida för Mitt i. Vilka det blir får man se när videon släpps.

För svenska folket blev Julia Alfrida ett bekant ansikte då hon ställde upp med låten Rich i Melodifestivalen tidigare i år. Innan dess var hon med i P4 Nästa och hon har även uppträtt på Pride.

Mello nästa för Julia Alfrida

En musikvideo år på gång. Foto: Amilia Öhberg Soukri