Johan skapar livescen i bowlinghall

På torsdag öppnar en ny musikscen på ön. På Lidingö superbowl ska både etablerade och oetablerade artister få uppträda. Bakom idén står Johan Gunnarsson som själv gärna uppträder med gitarr i handen.

  • Publicerad 10:15, 15 feb 2017

Lidingöbon Johan Gunnarsson har burit på en idé i många år om att starta en scen där olika musiker ska få framträda.
När han nyligen spelade bowling i Lidingö superbowl upptäckte han att det fanns en oanvänd scen och en modern ljudanläggning i ett större rum i en av bowlinghallens lokaler.
– Jag frågade om jag kunde få dra igång en livescen i lokalen och jag fick ett ja direkt. Det är en lokal som kan ta emot närmare 200 personer. Den passar jättebra, säger han.
Tanken är att arrangemanget ska heta Lidingö Live och som ska erbjuda en gästartist att framträda och även en öppen scen där mindre kända artister ska få kunna visa upp sig. Johan Gunnarsson har tidigare själv rest runt som trubadur och uppträtt och känner att det finns ett behov av en livescen på Lidingö. Ambitionen är att uppträdandet med gästartisten ska likna Niklas Strömstedts program Tack för musiken på Svt där han varvar med intervjuer och musik på scen.
– Jag vill skapa ett format där jag sitter och samtalar och pratar med artisten om låtarna. Och mellan samtalen sjunger artisten. Vi får se hur detta mottas, det kanske blir ett annat format längre fram för ingenting är hugget i sten, säger Johan Gunnarsson.
Han vill ha en bra mix av artister på scen.
– Jag tycker om singer-songwriter genren. Det ska vara mycket akustiskt. Men även band ska få spela men då med en unplugged-känsla, säger han.
Johan Gunnarsson tror stenhårt på idén.
– Jag saknar en mötesplats på Lidingö där folk kan få sitta och lyssna på live-musik. Man ska kunna gå dit och bara ta en öl och lyssna på bra schysst musik, där musiken är i fokus. Jag hoppas detta koncept kan dra till sig folk. Jag tror absolut det finns ett intresse för detta, säger han.
Premiär för Lidingö Live sker på torsdag den 16 februari. Första gästartisten blir Lidingöbon Quint Starkie, som nyligen gav ut cd:n Ghost in my heart och som får en allt större lyssnarskara.
– Vi börjar med Lidingö live en gång i månaden, men slår detta väl ut så kör vi två gånger i månaden. Blir det riktigt bra kör vi varje vecka. Jag tycker det här är väldigt roligt och jag lägger nu ner hela min fritid på detta, säger Johan Gunnarsson.
Klockan 19.00 på torsdag inviger Johan Gunnarsson Lidingö Live. Klockan 19.30 är det öppen scen och klockan 20.30 uppträder kvällens gästartist.
– Jag hoppas och tror att detta blir riktigt bra, säger han.
Vilken artist skulle du vilja bjuda in om du fick välja vem du vill?
– Ed Sheeran, han är helt enkelt skitbra, säger han.