"Mina texter bottnar i min personlighet. Jag vill göra så hittiga låtar som möjligt", säger Isa som gör musik hemma i familjens källare i Höglandet. Foto: Chris Anderson

Isa vill bli världsartist

18-åriga Brommatjejen Isa Tengblad var en förhandsfavorit på årets melodifestival men tog sig inte till finalen. Hon går nu vidare som artist och släpper i morgon fredag sin nya singel ”Ego”

  • Publicerad 11:12, 24 maj 2016

I familjen Tengblads villa i Höglandet badar hela vardagsrummet i ljus. I ena hörnet finns en kakelugn. Mot en vägg står ett vitmålat piano. Isa Tengblad sitter i soffan och berättar om tiden efter melodifestivalen då hon åkte ur i deltävlingen Andra chansen.

– Jag är en vinnarmänniska så visst kändes det tråkigt. Jag var ledsen någon dag men sedan kom jag över det. Jag gjorde ett starkt intryck på media och publiken eftersom jag var favorittippad. Det tar jag med mig, säger hon.

Under våren har hon känt sig väldigt kreativ och skapat låtar i familjens källare ihop med sin storebror Albin Tengblad. De två kompletterar varandra, tycker Isa.

– Han är producent och lägger bakgrunden på mina låtar. Jag skriver melodier och texter och han är bra på att göra hiphopbeats. Utan honom skulle jag soundet inte bli lika udda och coolt.

På låten ”Ego” är Simon Englund medproducent och stilen beskrivs av Isa som klubbig och urban. Till denna låt har hon gjort hela tre videor. En är inspelad i Bangkok och två på olika ställen i Stockholm med omnejd. När de skulle spela in scener på Årstafältet upptäckte de att en cirkus var där. Då framförde Isa och hennes dansare Milena Jacuniak och Kim Pastor sin koreografi med cirkusvagnarna som effektfull bakgrund.

– Jag vill visa låten på tre olika sätt. Jag har inte visat så mycket av min dans tidigare. Det är en styrka hos mig som inte så många har sett, säger Isa.

Med sin nya musik vill hon bli mer personlig och visa mognare sidor hos sig själv. Just mogen är kanske inte ordet man förknippar med en 18-åring.

– Jag har alltid känt mig äldre i sinnet än min ålder.

Så länge hon kan minnas har hon tyckt om att sjunga. Redan som femåring var hon med i ”Småstjärnorna” på TV4 och härmade Jill Johnson. Förra året slog igenom stort på Melodifestivalen med låten ”Don’t stop”. Under den perioden tog en paus från gymnasiestudierna på Rytmus i Nacka. I höstas beslutade hon sig för att hoppa av gymnasiet och helhjärtat gå in för musikkarriären.

Känns det inte riskfyllt att hoppa av gymnasiet?

– Jag kan ju alltid kliva tillbaka till skolan en dag. Inom musiken känner jag mig trygg. Jag vill ta det steg för steg och blir jag inte artist vill jag fortsätta jobba inom musikbranschen.

Hennes stora förebilder som artist är Beyoncé och Rihanna. Isas mål är att ta sitt artisteri till deras nivå.

– Jag vill bli världsartist. Jag vill vara en sådan förebild som mina förebilder är för mig. Jag vill stå på stora scener och påverka och inspirera människor.

Se filmen där Isa berättar om sina lokala favoritställen på sommaren.

Fakta

Älskar sol och bad

Namn: Isa Tengblad

Ålder: 18 år

Familj: Pappa, mamma och storebror.

Bor: I Höglandet i Bromma.

Aktuell: Med nya singeln ”Ego”.

Förhoppning: I sommar hoppas jag på bra väder. Jag älskar att sola och bada.

Visa merVisa mindre