I dag bakar 8-åringar bullar på 7-Eleven

Dagen till ära kommer halva Ängskolans klass 2D idag att strö strössel och glasyr över kanelbullar inne på 7-Eleven på Landsvägen. – Det är svåraste är att få glasyren där man vill, säger Ian, som för ett par veckor sedan genrepade bullbaket.

  • Publicerad 08:20, 4 okt 2018

Godis, strössel och glasyr i olika färger har dukats upp längs bordet inne på 7-Eleven på Landsvägen.

Här tar halva klass 2D i Ängskolan i dag plats för att skapa sig varsin egen fantasirik kanelbulle.

Den andra halvan av klassen genrepade bullbaket redan för två veckor sedan:

– Det är svåraste är att få glasyren där man vill, säger Ian medan han lägger på halvmånar av sockrigt godis på sin bulle.

Leona och Rebecka var nöjda med sina bullar. Foto:Maria Lilja

Hans kompis Alexander satsar på grön glasyr och strössel i regnbågsfärger medan Rim varvar glasyr och små runda godisar i matchande färg runt sin bulle.

– Jag älskar bullar! hemma bakar jag mycket, mest cupcakes, säger Rim.

Alla är vinnare

Jonny Kasskawo drev i 12 år en 7-Eleven butik på Stureplan. Sedan i maj basar han över butiken på Landsvägen.

– Jag tycket att det vore kul att få hit ett gäng barn som får göra sina egna crazy-buns, säger han.

Själv bakar han dem varje morgon, men inte så fantasirikt som barnen.

Bullarna åts upp på plats i butiken. Foto: Maria Lilja

När bullarna varit inne i ugnen och vänt så att glasyren stelnat ska en vinnare utses.

– Det var ett så svårt beslut så ni blev vinnare allihop!

Jubel utbryter över vinsten – mera bullar som nu ska tas med tillbaka till skolan.

Är det här bästa melliset?

– Ja, ropar de 14 andraklassarna i kör. Sen ska vi tillbaka och äta mellis, då blir det bara mackor, suckas det från gruppen.

Fakta

Det visste du inte om kanelbullens dag

Dagen instiftades 1999 av Hembakningsrådet. Syftet med kanelbullens dag var från början att få folk att baka mer hembakt, samt öka försäljningen av mjöl, jäst och margarin.

Det säljs cirka 7 miljoner kanelbullar på Kanelbullens dag. 51 procent av svenskarna äter då minst en kanelbulle. Minst hälften av alla arbetsgivare bjuder sina anställda på kanelbullar på dagen.

Den vanligaste formen på kanelbullen är snurran. Knutbullen är dock äldre, och går att hitta så långt tillbaka som på 1600- och 1700-talet.

Källa: Mitt kök
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47

Premiärdags för Bio Bristol på Sturegatan

Nyheter Riktiga biostolar på Sveriges näst brantaste läktare I helgen har historiska Bio Bristol äntligen nypremiär – den här gången med en stor röd vägg av biostolar. – Man kommer att märka hur mäktig salongen är, säger Anna-Lena Arreborn.fredag 9/10 8:21

Sofia Reideborn blev SIKs första kvinnliga seniorspelare

Sport I somras pausade hon målvaktskarriären – nu är Sofia Reideborn första kvinna att spela seniorhockey i Sundbybergs IK. – Fruktansvärt kul, säger hon.tisdag 6/10 12:28