Sommarkafét på Hustegaholm är nu öppet. Foto: Arkivbild

Hustegaholms sommarkafé öppnar

Vi tipsar om saker du kan göra i helgen – utan att behöva åka över bron. ✔️Modernister på Millesgården. ✔️Sommarkafé på Hustegaholm. ✔️ Växtmarknad i Grönsta.

  • Publicerad 16:19, 15 jun 2018

Hustegaholms sommarcafé har öppnat

Kanske en kaffe i det gröna i helgen. Redan i tisdags öppnade sommarkaféet på Hustegaholm. Fram till 19 augusti håller kaféet öppet varje dag 12-16. Närtrafikbuss 923 går hela vägen fram till sommarkaféet. Handikapptoalett finns i anslutning till kaféet.

Växtmarknad på Grönsta gärde

Sällskapet Trädgårdsamatörerna slår upp marknad på Grönsta Gärde på söndag. Unika växter till försäljning.

Sista chansen att se Tenesee Williams på Sagateatern

På lördag är det sista chansen att se pjäsen Glasmenageriet på  Lidingös egen teater, Sagateatern. Love Kahnlund har regisserat Tennesee Williams drama om livslögner och brustna illusioner i sydstaterna i skuggan av 1930-talets depression.

Sista föreställningen ges 16 juni kl. 19.00. Biljettbokning på sagateatern@lidingo.se

Modernister på Millesgården

På lördag är det premiär för en helt ny utställning på Millesgården. Konstverk av flera av modernismens fixstärnor som Pablo Picasso Salvador Dalí, Wassily Kandindsky ställs ut.  Millesgården har fått låna verken av Didrichsens konstmuseum i Helsingfors.  Marie-Louise och Gunnar Didrichsen  började samla konst på 1940-talet och öppnade senare museet som koncentrerar sig på konst från 1900-talet.

Millesgården kallar 1900-talet för århundradet ”då konstriktningarna avlöste varandra och målare och skulptörer tänjde gränserna för vad som kan kallas konst”.

Museet är öppet alla dagar 11-17.

Målning av Wassily Kandindsky.

Aktuella badtemperaturer

Fågelöuddebadet: 17 grader

Södergarnsbadet: 17 grader

Sticklingebadet: 17 grader

Käppalabadet: 18 grader

Kottlabadet: 22 grader

Uppmätta av Lidingö stad 11 juni.