Idolerna Kadiatou och Vanja med hotellchefen Hakan. Foto: Anna Wilson

Hotellchefen: Vi har blivit lite som en familj

–De elva finalisterna som fortfarande tävlar om att bli årets Idol har gjort sig hemmastadda på Scandic star i Sollentuna. Hotellpersonalen följer deras framgångar med spänning och för gästerna kan det bli en och annan spontan musikupplevelse.

  • Publicerad 14:33, 12 okt 2018

På hotellet Scandic star i Sollentuna centrum har energin förändrats sedan idolerna kom till stan, berättar hotellchefen Hakan Acikyol.

– Det känns i luften att något händer här, det är fullt av energi. Vi tycker det är jättekul och superspännande att de bor hos oss, säger han.

Familjär stämning

Hakan beskriver idolerna som jordnära och trots att de är hotellets gäster har det blivit lite familjär stämning.

– Eftersom de bor här så länge blir man lite som en familj, fast de är våra gäster. Vi grattar dem när de går vidare och uppmärksammar dem. Men utan att vara för på, vi vill ju respektera deras integritet.

Man hinner inte längta efter familj och vänner

Kadiatou Holm Keita

På hotellet träffar vi idolerna Kadiatou och Vanja, som båda är från Lidingö. Men ingen av dem längtar hem.

– Vi har så fullt upp här så man hinner inte längta efter familj och vänner, säger Kadiatou Holm Keita.

De tränar ofta i hotellets hörsal och några gånger har Maximilian Bergstrand som spelar gitarr kommit ner och både sjungit och spelat inför gästerna.

– Det är hans eget initiativ och väldigt uppskattat. Det blir en rolig och oväntad upplevelse, speciellt för barnen som kommer hit, säger Hakan Acikyol.

Och det är musiken som för alla idolerna samman.

– Vi är så otroligt olika vi som är här. Musiken är det vi har gemensamt och som för oss samman. Att vara med i Idol och få lära känna alla här har vidgat mina vyer, säger Vanja Engström.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här körs tusentals coronatester ut till stockholmarna

Nyheter Varje morgon köar taxibilar på det gamla mässområdet i Tureberg Varje vardagsmorgon rullar omkring 1 000 taxibilar in på det gamla mässområdet i Tureberg. En efter en glider de fram till en liten ”byggfutt”, drar ner rutan, och får en låda med hemtester och...onsdag 2/12 5:30

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10