Idolerna Kadiatou och Vanja med hotellchefen Hakan. Foto: Anna Wilson

Hotellchefen: Vi har blivit lite som en familj

–De elva finalisterna som fortfarande tävlar om att bli årets Idol har gjort sig hemmastadda på Scandic star i Sollentuna. Hotellpersonalen följer deras framgångar med spänning och för gästerna kan det bli en och annan spontan musikupplevelse.

  • Publicerad 14:33, 12 okt 2018

På hotellet Scandic star i Sollentuna centrum har energin förändrats sedan idolerna kom till stan, berättar hotellchefen Hakan Acikyol.

– Det känns i luften att något händer här, det är fullt av energi. Vi tycker det är jättekul och superspännande att de bor hos oss, säger han.

Familjär stämning

Hakan beskriver idolerna som jordnära och trots att de är hotellets gäster har det blivit lite familjär stämning.

– Eftersom de bor här så länge blir man lite som en familj, fast de är våra gäster. Vi grattar dem när de går vidare och uppmärksammar dem. Men utan att vara för på, vi vill ju respektera deras integritet.

Man hinner inte längta efter familj och vänner

Kadiatou Holm Keita

På hotellet träffar vi idolerna Kadiatou och Vanja, som båda är från Lidingö. Men ingen av dem längtar hem.

– Vi har så fullt upp här så man hinner inte längta efter familj och vänner, säger Kadiatou Holm Keita.

De tränar ofta i hotellets hörsal och några gånger har Maximilian Bergstrand som spelar gitarr kommit ner och både sjungit och spelat inför gästerna.

– Det är hans eget initiativ och väldigt uppskattat. Det blir en rolig och oväntad upplevelse, speciellt för barnen som kommer hit, säger Hakan Acikyol.

Och det är musiken som för alla idolerna samman.

– Vi är så otroligt olika vi som är här. Musiken är det vi har gemensamt och som för oss samman. Att vara med i Idol och få lära känna alla här har vidgat mina vyer, säger Vanja Engström.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen vill bevara stora butiker i Södra Häggvik

Nyheter Gärna bostäder men även externhandel, tycker bland andra MP Södra Häggvik har i årtionden utvecklats till ett handelsområde, men nu planeras för bostäder i stor skala stället. Det bör dock inte bli så att bostäderna tvingar bort externhandeln helt, menar...torsdag 3/12 5:30

Svart på vitt: Social dumpning är ett utbrett fenomen

Nyheter Statskontoret har utrett efter larm om bland andra Sollentuna i fjol Hösten 2019 anklagades Sollentuna, Solna och Sigtuna för att ”dumpa” socialt utsatta personer i glesbygdskommuner. Nu har Statskontoret utrett ”social dumpning” på regeringens uppdrag, och kommit...onsdag 2/12 16:10

Rekordvärme i Stockholm

Nyheter Rekord från 1902 slogs i november SMHI sammanfattar november månad och det står klart att rekord efter rekord har slagits när det kommer till höga temperaturer.onsdag 2/12 14:15