Helgtipset: Loppisar du kan besöka i helgen

Till helgen är det säsongspremiär för Nobelbergets marknad, drive in-loppisen vid Roslagsstoppet och i Hågelby. Här är allt du behöver veta – och ännu fler ställen att fynda på.

  • Publicerad 16:53, 11 maj 2018

Tre premiärer

Nobelbergets marknad Bärs, kläder, livegig, cyklar och plantor. Efter succén i fjol fortsätter Nobelberget sin marknadsverksamhet, den här säsongen blir det dessutom ännu större.

När: Premiär 13 maj 2018, klockan 11-18
Var: Sickla industriväg 6, Nacka


Drive in-loppis i Hågelby I hagarna i Tumba samlas­ hundratals säljare och fynd- sugna besökare på den familjevänliga loppisen. Medan du ­fyndar bland alla prylar kan barnen klappa djuren i 4H-gården.

När? Lör­dagar kl 11–15, 12 maj–13 oktober och onsdagar kl 17–20, 20 juni–15 augusti, 2018. 
Var? Hågelby gård, Tumba.


Roslagsstoppet Backluckeloppis vid Söderhalls trafikplats. Lasta bilen full med prylar du vill bli av med och dyk upp den dagen som passar dig, ingen förbokning behövs för att sälja saker här.

När: Söndagar kl 11-15 ,13 maj-13 september samt lördagar 30 juni-11 augusti 2018
Var: Söderhalls trafikplats, Vallentuna


Fler loppisar i helgen

Bakluckeloppis i Lissma Park Loppis med på landet-känsla i Huddinge. Här säljer folk prylar direkt ur bakluckan, med ett blandat­ utbud av leksaker och nyttoprylar, vintagekläder­ och antikfynd. Vill du kombinera fyndandet med bil/mc-uppvisning, raggar­musik, minigolf och flottig mat är du helt rätt ute.

När? Söndagar, klockan 8–11, från och med sista helgen i april till slutet av oktober. 
Var? Lissma Skolväg 6, Huddinge


Bordsloppis på Karlaplan Begagnade prylar eller egentillverkade pryttlar du vill testa att sälja? Då kanske Karlaloppis är något för dig. Mitt i rondellen står borden. Traditionell loppmarknad.

När? Lördagar kl 11–15, 21 april – 16 juni samt 4 augusti – 6 oktober 2018
Var? Karla­plan, Östermalm

Världens största baklucke­loppis Backlucke­loppisen på Solvalla travbana slog Guinessrekord med 1 024 bilar 2016. Nu är det snart dags igen. Här krävs inte någon förbokning av plats för att sälja och entrén är fri för alla besökare.­

När? Lördag och söndag, 12 och 13 maj, 2018, kl 11–15 (fler datum för säsongen hittar du här)
Var? Travbanevägen, Bromma


Vintagemode och streetfood på Hornstulls Marknad Gör klassiska loppisfynd bland stånden där vem som helst får ställa ut. Här hittar du både antikviteter, vintagemode, konst och andra prylar. Dessutom kan du käka streetfood från någon av alla foodtrucks som finns på plats.

När? Lördagar och söndagar, kl 11–17 (till slutet av september 2018, stängt över midsommarhelgen) 
Var? Hornstulls strand, Södermalm