Var är matchen? Vi guidar till de 12 bästa VM-festerna sommaren 2018. Foto: Julio C Saint Just

Här hittar du sommarens VM-fest på krogen

Att lida eller glädjas tillsammans. Det är vad fotbolls-VM handlar om. Här är guiden till 17 schyssta ställen där du kan upp­leva allt från ilska till eufori vare sig du hejar på Sverige, Uruguay eller Polen.

  • Publicerad 18:50, 13 jun 2018

Allt om Stockholm har kartlagt de bästa krogarna att uppleva sommarens VM-fest på. Här är några exempel:

Häktet

Häktet på Hornsgatan, Södermalm. kommer i princip att visa alla matcher från Fotbolls-VM. Vissa med ljudet på och andra utan. Restaurangchefen Louice Nilsson är full av tillförsikt inför Sveriges chanser.

– Vidare från gruppen? Näe, det räcker inte. Jag tror vi kan gå längre än så! Men jag kanske är lite för optimistisk. Vi får se till att heja fram dem hela vägen till final från våran innergård, säger hon.

Louice Nilsson, restaurangchef på häktet. Foto: Pekka Pääkkö

Trädgården

En annan krog är Trädgården, under Skanstullsbron. Förra sommaren visade de alla Sveriges matcher i fotbolls-EM på damsidan, och kommer självklart att ha fotboll på agendan även i sommar.

Störst fokus ligger på Sveriges matcher som visas på deras stora gård, men andra heta möten får också en egen arena i området som kallas kyrkan.

Mr French

Mr French, krogen på Skeppsbron, har plats för många. Här skapar de en egen VM-by, ett avgränsat område för dem som vill se fotboll. Här kommer även halvkända fotbollsprofiler dyka upp och agera värdar under matcherna. Vilka det är vill man inte avslöja i förväg.

Läs hela listan här: