Varmt väder stoppar jullovsspår på Gärdet – men på Stadion kan det gå. Foto: Alma Yttergren

Här finns skidspår i stan – redan till helgen

Skrapsnö från Söder och Östermalm fixar skidspår på Kristinebergs IP redan till helgen. Varmt väder stoppar jullovsspår på Gärdet – men på Stadion kan det gå.

  • Publicerad 11:01, 19 dec 2017

Redan till helgen ser det ut som att skidfantasterna kan få dra på sig laggen och åka till Kristinebergs IP.

– Till Krillan har vi kört skrapsnö från Zinken. Det är 70 meter kvar men vi kommer vi köra mer snö från Östermalms IP. Så till helgen ska det gå att kunna åka skidor på Kristinebergs IP, säger Jonny Costmar.

Sprutar så fort det går

Snökanonerna står också redo på Stadion, men det varma kommunala vattnet i Stockholm gör att det inte har gått att skapa några spår där eller på Sportfältet ännu.

– Vattnet i Stockholm är åtta grader vilket gör att det behöver vara minus fem grader utomhus för att göra snö. Annars blir det för mycket vatten i snön och för dålig kvalitet, säger Jonny Costmar på idrottsförvaltningen.

Kalla nätter kan hjälpa

Natten mot tisdag provade man att spruta konstgjord snö på Stadion, men det blev varmare i luften än vad prognoserna visade och det bidde ingen snö.

Inne på den vindskyddade arenan kan det dock räcka med minus tre grader om det är torra nordliga vindar som blåser. Så fort det blir så kallt kör man igång kanonerna.

– Det blir lite kallare nätter nu så förhoppningsvis kan det gå med lite tur att få snö på Stadion till jul. Men Gärdet kan jag säga redan nu att det inte kommer att gå, säger Jonny Costmar.